Doi soldați legați pentru totdeauna de o coincidență bizară. Unul a fost ucis, deși războiul se terminase

Ultima actualizare:

Stau unul lângă celălalt în cimitirul militar St Symphorien, la sud-est de Mons, în Belgia, unde sunt și pietrele funerare ale primului și ultimului soldat britanic care au fost uciși în Primul Război Mondial. Mormintele lor sunt despărțite de șase metri de gazon, dar și de 700.000 de colegi britanici care au murit pe front. 

Doi soldați legați și-n moarte printr-o coincidență bizară
Doi soldați legați și-n moarte printr-o coincidență bizară

Povestea primului soldat britanic ucis în război

John Parr s-a născut în 1898 în Barnet și a crescut în North Finchley, Londra. În 1912, s-a alăturat unei unități teritoriale a Regimentului Middlesex, mințind despre vârsta sa. Avea doar 14 ani la momentul respectiv, cu cinci ani mai tânăr decât vârsta legală pentru a lupta. Asta i-a adus porecla de „Ole Parr” printre camarazii săi.

John s-a făcut remarcat fiind un soldat care se avânta pentru a aduna informații despre inamicul care avansa pe front. În august 1914, batalionul lui a fost staționat în satul Bettignies, în nordul Franței. Pe 21 august, a fost trimis să găsească o unitate dispărută și a fost ucis pe 21 august, după ce a întâlnit o patrulă de cavalerie germană.

Chiar dacă ăsta ar fi motivul decesului său, istoricii nu sunt de acord, deaorece trupul său nu a fost niciodată indentificat. Mama sa a scris unității militare în mod repetat în următorii ani, cerând să fie informată desprea soarta fiului ei, dar nu a primit nicio veste. Moartea sa rămâne un mister. Vârsta lui John pe piatra funerară este de 20 de ani, dar acesta avea de fapt 17 ani.

Ghinionul ultimului britanic ucis în Primul Război Mondial

Înainte de a se căsători cu Hannah Maria Burgan și a deveni miner de cărbune, George Ellison, din Leeds, a fost membru al armatei în tinerețe. Chiar dacă ducea o viață liniștită, a fost chemat din nou să își protejeze țara, cu puțin timp înainte de izbucnirea războiului.

La 40 de ani, în timp ce se afla la periferia orașului Mons, George a fost împușcat de un lunetist și ucis la ora 9.30, pe 11 noiembrie 1918, o zi pe care o marcăm acum ca Ziua Comemorării, în timp ce patrula la marginea unei păduri de lângă Mons, Belgia.

George a murit cu doar 90 de minute înainte de apelul oficial de pace. A lăsat în urmă o soție și un fiu de 4 ani, care urma să își sărbătorească aniversarea de 5 ani la doar câteva zile după moartea tatălui său. De asemenea, locul morții sale a fost același în care a pășit prima dată pe front, ca parte a forței expediționare britanice care s-a retras de la Mons în august 1914.

Sunt înmormântați în același cimitir

Și John Parr și George Edwin Ellison sunt înmormântați la cimitirul militar Saint Symphorien, la est de Mons. Și printr-o ironie a sorții, amplasarea mormintelor nu a fost deliberată, este o concidență că „primul” și „ultimul” soldat britanic se află unul în fața celuilalt, despărțiți doar de o alee.

„Este o pură coincidență. Trupul lui John Parr a fost plasat acolo unde este acum de către germani în 1914. Trupul neînsuflețit al lui George Ellison a fost adus la cimitirul Saint Symphorien dintr-un loc temporar de înmormântare după război.

Înregistrările noastre sugerează că Ellison a fost pur și simplu îngropat în următorul spațiu disponibil. Nu s-a realizat atunci că el a fost ultimul soldat britanic care a murit în luptă. Nici faptul că Parr a fost primul soldat britanic care a murit. Ne-am dat seama mai târziu”, a declarat Peter Francis, purtătorul de cuvânt al Comisiei mormintelor de război din Commonwealth, potrivit The Guardian. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net