Nimeni n-a știut până acum. De ce se pun 2 cruci la morminte, una din lemn și una din piatră

Înmormântările reprezintă unul dintre cele mai neplăcute și dureroase evenimente care marchează viața fiecăruia dintre noi. Să pierzi pe cineva drag se poate resimți ca și cum ai pierde o parte din tine, iar viața capătă alt sens. Totuși, lăsând la o parte durerea pierderii cuiva drag, familia sau apropiații trebuie să se ocupe de întreg procesul de înmormântare, așa cum cer datinile. Desigur, există și persoane care vor să lase totul pe seama firmelor specializate în acest domeniu. 

De ce se pun 2 cruci la morminte / Sursă foto: colaj Click!
De ce se pun 2 cruci la morminte / Sursă foto: colaj Click!

În întreaga lume există nenumărate superstiții, tradiții și obiceiuri legate de înmormântări, . Cu siguranță românii mereu s-au întrebat care este rolul celor două cruci puse la mormânt, una fiind din lemn, iar cealaltă din piatră. Ei bine, iată care este motivul pentru care se practică acest lucru.

Ce semnifică cele două cruci de la mormânt: cea din piatră și cea din lemn

Potrivit istorisirilor și scrierilor biblice, Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit pe o cruce din lemn, în Golgota. Astfel, crucea are o semnificație importantă, fiind un semn comun și reprezentant al creștinismului.

Istoria s-a rescris, astfel că oamenii au introdus crucea de lemn în semn de obligație la înmormântări, ajungând să fie folosită inclusiv în ziua de azi.

Crucea de lemn de la mormânt nu trebuie să rămână acolo definitiv, după șase luni ea trebuie să fie înlocuită cu una din piatră sau marmură, totul pentru a trece peste negura timpului. Totuși, majoritatea oamenilor obișnuiesc să păstreze în continuare crucea de lemn, chiar dacă, ulterior, a fost pusă și una din piatră.

Motivul bizar pentru care oamenii sunt îngropați la 2 metri sub pământ

Exceptând curiozitatea referitoare la cele două cruci așezate la mormânt, o altă regulă de bază la înmormântări o reprezintă faptul că decedații sunt îngropați la 2 metri sub pământ. Totuși, în spatele acestui obicei se află câteva explicații, oferite chiar de oamenii de știință.

Unul dintre motivele pentru care cei morți sunt îngropați la nici mai mult, nici mai puțin de 2 metri sub pământ este ciuma din Londra, din anul 1665, oricât de bizar ar suna.

Oamenii care mureau de ciumă erau îngropați la 2 metri sub pământ, considerând că această distanță este suficientă pentru opri focarul de infecție să iasă la suprafață și pentru a împiedica animalele să dezgroape cadavrele. De asemenea, în măsurătoarea britanică, 2 metri înseamnă 6 picioare. (n.r. - 6 feet long).

Jaful de morminte, un alt motiv plauzibil

În perioada secolelor VXIII-XIX, jaful de morminte devenise un obicei extrem de practicat. Astfel, pentru a fi păstrat în siguranță cadavrul, distanța de 2 metri a fost considerată mai mult decât suficientă pentru a împiedica hoții să îl dezgroape și să fure obiectele de valoare, informează shtiu.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Regina Letizia profimedia 0781349660 jpg
chess g8fdc050a6 1280 jpg
Catalog note scoala elevi profesor FOTO Inquam Photos Octav Ganea jpg
concediu medical freepik jpg
desert ge0e293cbb 1280 jpg
62090193 jpg