Mister! Uşile acestei biserici se deschid singure o dată pe an

Ultima actualizare:

România are multe locuri minunate, locuri pline de istorie şi mister. Unul dintre ele este şi biserica din pustietate. Stă singură într-un mare câmp şi nimic nu o atinge de sute de ani. Legenda spune că o dată pe an, de Sfânta Maria, uşile bisericii se deschid singure la miezul nopţii şi tot singure se închid.

Uşile acestei biserici se deschid singure o dată pe an
Uşile acestei biserici se deschid singure o dată pe an

Vorbim despre o biserică din judeţul Satu Mare, aflată pe un câmp de lângă Carei, la 615 km de Bucureşti, la 171 km de Cluj şi la 278 km de Timişoara, potrivit blogului „Călători în bascheţi”. Din orice unghi ai privi, locul te impresionează, iar biserica aşezată pe o limbă de pământ, în mijlocul pustietăţii, te lasă fără cuvinte. Este o biserică simplă, în faţa căreia au rămas şi azi 2 butuci de viţă-de-vie şi o cruce.

Legenda din spatele acestui lăcaş de cult este una fabuloasă. Există puţine date oficiale sau informaţii istorice, însă oamenii din zonă povestesc că în jurul lăcaşului s-ar fi aflat odată un sat.

Se spune că, acum câteva sute de ani, doi localnici s-ar fi dus, cu căruţele la târg, în Carei, iar, la întoarcere, nu au mai găsit nimic.

Satul fusese înghiţit cu tot cu oameni. Cert este că din tot ce a fost odată, în secolul al 18-lea, a rămas în picioare doar biserica, dăinuind singură de aproape 300 de ani. Pe vremuri, până în anii '80 pelerinajele adunau peste 60.000 de oameni.

Apoi a rămas pustie şi în interior. Se spune că şi azi, deasupra uşii de la intrarea în biserică se află două cârje atârnate în formă de x.

image

Sunt acolo dintotdeauna şi transmite că aici cineva şi-a găsit o vindecare miraculoasă. Dar cel mai mare mister stă în momentul care ar avea loc o dată pe an, de Sfânta Maria. Biserica se deschide singură.

La miezul nopţii, uşa de la intrare se deschide fără să o atingă cineva, iar după 24 de ore, tot singură se închide.

Localnicii, din tată în fiu, o ştiu ca pe biserica făcătoare de minuni. Ani la rândul, oamenii au venit să se roage aici.

Îşi scriau pe bileţele gândurile, dorinţele şi plecau acasă cu speranţe. Azi, o singură persoană s-ar mai ocupa de întreţinerea bisericii înconjurată de atâta mister, dar şi de multă linişte. Dacă ajungeţi în zona oraşului Carei, nu rataţi acest lăcaş sfânt!

Click! spune

Lăcaşul a fost fotografiat de la înălţime de artistul fotograf Ovi D. Pop din acelaşi unghi în toate cele patru anotimpuri. Imaginile au fost suprapuse la milimetru, iar fotografia rezultată a fost premiată la festivaluri internaţionale şi a fost desemnată în 2019 cea mai bună fotografie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net