Locul din România de unde poți să cumperi o casă cu o mie de euro! Imaginile sunt de poveste

Ultima actualizare:

Într-un loc din România poți să cumperi o casă aproape gratis. Este o nouă modă care devine tot mai populară în țară noastră. Dacă vrei o casă de vacanță sau una în care vrei să locuiești alături de familia ta, atunci trebuie să vezi ce a făcut un român plin de creativitate.

Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech

În vremuri în care oamenii pot deține o locuință doar după ce achită 30 de ani de rate, românii dintr-o zonă a țării vin cu vești bune pentru cei care plănuiesc să se mute la casele lor. Aceștia pun la bătaie locuințe la prețuri extrem de mici. De acest lucru a profitat și un român îndrăzneț.

Citește și: Locul unde poți scăpa de aglomerația de pe Valea Prahovei. Cazarea e mult mai ieftină, iar aerul e ca în Austria

Din dorința de a avea propria casă, bărbatul și-a împlinit visul chiar în Maramureș, unde a plătit un preț infim pentru o „casă-comoară”, pe care a mutat-o apoi în Cluj. „Sunt oameni care le dau și gratis ca să scape de ele”, a scris o persoană pe Facebook.

Procesul unui astfel de „transfer” necesita răbdare și câteva costuri, dar investiția totală este modică în comparație cu prețul normal al unei case. Pentru a-i inspira pe alții, bărbatul a explicat totul printr-o postare pe Facebook.

Sigur te va interesa: Insula unde oamenii umblă dezbrăcați chiar și la restaurante. Locul e mai aproape decât crezi

A plătit un preț infim pentru o casă din Maramureș. A mutat-o la Cluj și reconstruit-o

Poate te interesează: Insula din Grecia fără români: „Încă nu a fost descoperită de «Melteanus Autenticus»"

„Vreo doi ani până la aceste poze, doar ne-am documentat despre ce înseamnă să muți o casă de lemn, să o reconstruiești păstrându-i frumusețea dată de mâna omului și în același timp să o aduci la nivelul de confort pe care viața actuală îl cere.

Am făcut câțiva pași, mai avem încă mulți, postez aici poate să inspir pe alții și în același timp sa primesc din partea voastră idei și soluții, mai ales în ce privește interiorul. Am găsit casa pe care o visam în Maramureșul istoric, în Bârsana.

Stejar cioplit. Tot în Maramureș am găsit și oamenii potriviți cu care lucrez în toate etapele. Releveu, expertiza pe rezistență, desfăcut, transport în județul Cluj, construcție.”, a povestit bărbatul pe Facebook, potrivit Spynews.

Cât costă, de fapt, o astfel de casă

Bărbatul nu a precizat cât costă o astfel de achiziție, dar alte persoane care au văzut postarea lui au venit cu detalii suplimentare. Se pare că prețul acestor case poate fi de doar 1.000 de euro, însă relocarea este ceva mai costisitoare. În acest caz, o persoană trebuie să scoată din buzunar aproximativ 5.000 de euro.

„Prețul caselor pornește de la 1.000 euro, sunt oameni care le dau și gratis ca să "scape" de ele. Evident că prețul diferă în funcție de mărimea și detaliile casei. Nu înțeleg oamenii care nu vor să dea mai multe detalii și altora, sunt oameni care cred că așa ceva costă o avere și visul rămâne doar la stadiul de vis, însă nu e deloc așa.

Așa credeam și eu până acum ceva vreme. Consider că ar trebui să ne încurajăm și să promovăm meșterii care duc tradițiile mai departe. Dacă va doriți cu adevărat, acel vis devine realitate.

Da, relocarea costă minim 5.000 euro (depinde de meșter, de mărimea casei, plus transport). Intrați pe grupul Ambulanța căsuțelor bucovinene și cu siguranță veți găsi o minune de casă dacă chiar vă doriți, consider că aceste bijuterii chiar merită toți banii.

În ceva vreme nu vor mai fi și atunci fericiți vor fi cei care au avut curajul și visul să aibă asemenea case. În curând o vom reloca și pe a noastră cu ajutorul lui Dumnezeu și a meșterilor iscusiț.”, a comentat o persoană pe Facebook.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net