Locul din România care i-a cucerit pe străini. Unii s-au mutat aici: „Nici mașini nu sunt prea multe”

Un loc aparte din România pare să-i fi cucerit pe străini. Cu peisaje de vis și o liniște din alte vremuri, această zonă se află în topul preferințelor turiștilor din alte țări. Hai să vedem care este secretul descoperit pe meleagurile noastre și de ce până și Regele Charles s-a îndrăgostit instant de acest loc.

Locul din România care i-a fascinat pe străini
Locul din România care i-a fascinat pe străini

Pentru această călătorie ne facem bagajele și mergem în Maramureș, unde vom găsi un sat de care străinii sunt fascinați.

Este vorba despre satul Breb, care a devenit prima opțiune pentru mulți europeni atunci când călătoresc în această parte a României.

Locul din România care i-a fascinat pe străini. Ce spun turiștii despre satul Breb?

O familie de olandezi a venit special în România pentru a vizita acest sat splendid din Maramureș. Străinii au dezvăluit că s-au hotărât să facă această vizită pentru a le arăta copiilor cum se trăia mai demult, dar și cum să te bucuri de o viață simplă în care totul se face cu propriile mâini.

„Îi explicam fiicei noastre că tot ce e făcut aici, este făcut de mâna omului. Ei nu prea merg la supermarket, nici mașini nu sunt prea multe, este ceva local”, au spus turiștii, conform Digi.

Unii turiștii s-au îndrăgostit pentru totdeauna de deja faimosul sat din Maramureș. Astfel, aceștia au decis să-și schimbe cu 180 de grade viața și să se mute într-un loc încremenit în timp.

„Avem străini care s-au mutat în Breb, primii au fost din Marea Britanie. Ne-au ajutat să ne dăm seama ce valori avem, ce potențial avem, mă refer la case de lemn, pe care noi nu am știut să le punem în valoare”, a spus Vasile Oanea, primarul din Ocna Șugatag.

Regele Charles a fost cucerit de acest loc din România

Cei ce vin aici vor descoperi munți, dealuri înverzite, păduri dese și ulițe care nu au văzut niciodată asfaltul, dar și o liniște pe care cei de la oraș o caută tot mai mult.

Acest loc din România nu i-a cucerit doar pe cetățenii simpli ai Europei. Chiar și Regele Charles e impresionat de satul din Maramureș. De altfel, fiul reginei Elisabeta a II-a a contribuit la refacerea unei biserici vechi.

Monarhul a donat suma de 5000 de lire sterline pentru refacerea acoperișului acestui monument istoric. Vorbim de un lăcaș de cult foarte special. Biserica din Breb este cunoscută pentru faptul că ar avea cel mai vechi turn din România, înființat în 1530. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

barbat suparat jpg
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
cub cornel Ilie png
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub Otniela png
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
cub lidia buble png
facebook messenger jpeg
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg