Locul din România care i-a cucerit pe străini. Unii s-au mutat aici: „Nici mașini nu sunt prea multe”

Ultima actualizare:

Un loc aparte din România pare să-i fi cucerit pe străini. Cu peisaje de vis și o liniște din alte vremuri, această zonă se află în topul preferințelor turiștilor din alte țări. Hai să vedem care este secretul descoperit pe meleagurile noastre și de ce până și Regele Charles s-a îndrăgostit instant de acest loc.

Locul din România care i-a fascinat pe străini
Locul din România care i-a fascinat pe străini

Pentru această călătorie ne facem bagajele și mergem în Maramureș, unde vom găsi un sat de care străinii sunt fascinați.

Este vorba despre satul Breb, care a devenit prima opțiune pentru mulți europeni atunci când călătoresc în această parte a României.

Locul din România care i-a fascinat pe străini. Ce spun turiștii despre satul Breb?

O familie de olandezi a venit special în România pentru a vizita acest sat splendid din Maramureș. Străinii au dezvăluit că s-au hotărât să facă această vizită pentru a le arăta copiilor cum se trăia mai demult, dar și cum să te bucuri de o viață simplă în care totul se face cu propriile mâini.

„Îi explicam fiicei noastre că tot ce e făcut aici, este făcut de mâna omului. Ei nu prea merg la supermarket, nici mașini nu sunt prea multe, este ceva local”, au spus turiștii, conform Digi.

Unii turiștii s-au îndrăgostit pentru totdeauna de deja faimosul sat din Maramureș. Astfel, aceștia au decis să-și schimbe cu 180 de grade viața și să se mute într-un loc încremenit în timp.

„Avem străini care s-au mutat în Breb, primii au fost din Marea Britanie. Ne-au ajutat să ne dăm seama ce valori avem, ce potențial avem, mă refer la case de lemn, pe care noi nu am știut să le punem în valoare”, a spus Vasile Oanea, primarul din Ocna Șugatag.

Regele Charles a fost cucerit de acest loc din România

Cei ce vin aici vor descoperi munți, dealuri înverzite, păduri dese și ulițe care nu au văzut niciodată asfaltul, dar și o liniște pe care cei de la oraș o caută tot mai mult.

Acest loc din România nu i-a cucerit doar pe cetățenii simpli ai Europei. Chiar și Regele Charles e impresionat de satul din Maramureș. De altfel, fiul reginei Elisabeta a II-a a contribuit la refacerea unei biserici vechi.

Monarhul a donat suma de 5000 de lire sterline pentru refacerea acoperișului acestui monument istoric. Vorbim de un lăcaș de cult foarte special. Biserica din Breb este cunoscută pentru faptul că ar avea cel mai vechi turn din România, înființat în 1530. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net