O familie s-a îmbogățit după ce a găsit în garaj un obiect bizar. Valorează o avere!

O familie din Marea Britanie a avut parte de o surpriză de proporții, după ce un expert a văzut ce comoară aveau în garaj! În timpul unei vizite de rutină, s-a descoperit că obiectul aparent banal pe care cuplul îl ținea în garaj era, de fapt, o cupă din timpul Dinastiei Qing, din corn de rinocer. Obiectul este vechi de secole și se poate vinde cu mii de lire!

Obiectul a fost estimat la mii de lire / foto: Shutterstock
Obiectul a fost estimat la mii de lire / foto: Shutterstock

Un cuplu din Marea Britanie a avut parte de o surpriză de proporții, după ce un expert a văzut ce comoară dețineau în garaj!

În timpul unei vizite de rutină la casa acestora din Cotswolds, s-a descoperit că obiectul aparent banal pe care cuplul îl ținea în garaj era, de fapt, o cupă din timpul Dinastiei Qing, din corn de rinocer! Potrivit celor de la observatornews.ro, obiectul este vechi de secole și se poate vinde cu mii de lire!

Mai precis, se pare că această cupă a fost făcută la finalul secolului XVII, sau, cel mai recent, la începutul secolului XVIII. În privința valorii, se pare că acest obiect prețios urmează să fie scos la licitație, iar suma la care poate ajunge este cuprinsă între 3.000 și 5.000 de lire sterline!

Comorara ascunsă în garaj

Charles Hansons deține casa de licitații Hansons Auctioneers, iar pe lângă asta, el este și vedeta emisiunilor Bargain Hunt și Antiques Road Trip. Iar în timpul vizitei, în care căută diverse antichități, cuplul i-a arătat și acest obiect.

„Îmi terminasem vizita și stăteam în mașină, pe cale să plec, când cuplul m-a întrebat dacă ar putea să-mi mai arate ceva. Au dispărut în garaj. De obicei, nu mă aștept la prea multe, dar acest lucru a fost foarte diferit”, a spus Hansons, conform sursei.

Cupa din corn de rinocer era folosită pentru practici religioase, fiind considerat un obiect magic. „Se credea că cornul își schimba culorile pentru a avertiza băutorul de prezența otravei”, a mai spus Hansons.

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net