De ce trebuie să pui o stafidă în sticla de șampanie. Trucul care îți va fi de un real ajutor

Probabil că tuturor ni s-a întâmplat să desfacem o sticlă de șampanie, iar a doua oară când am vrut să bem un pahar, am văzut că aceasta și-a pierdut tot acidul. Ei bine, din fericire există un truc ingenios care ne poate salva băutura! Iar tot ce ne trebuie este o simplă stafidă!

O stafidă ne poate salva sticla de șampanie
O stafidă ne poate salva sticla de șampanie

Cu siguranță că niciunuia dintre noi nu i se pare un moment plăcut acela în care turnăm un pahar de șampanie și vedem că băutura s-a trezit și și-a pierdut tot acidul. Din păcate, când o sticlă rămâne deschisă vreme de cel puțin 4 zile, ea își va pierde acel acid care o și face specială, iar odată cu el, gustul se va schimba complet.

Din fericire, cei care s-au aflat în această situație au reușit să găsească un truc ingenios care ne va salva rapid băutura! Mai precis, tot ce trebuie să facem este adăugăm în sticlă câteva stafide! Acestea vor coborî imediat la baza sticlei, iar în scurtă vreme vom putea observa cum cele câteva bule de acid rămase în băutură se vor prinde de suprafața stafidelor, ridicându-le la suprafață.

Cum putem salva șampania doar cu câteva stafide

Imediat ce stafidele vor fi ridicate la suprafață, bulele de acid vor pocni, iar șampania va recăpăta prospețimea pe care o avea atunci când ați deschis sticla pentru prima dată! Iar partea cea mai bună a acestui truc este că stafidele nu vor afecta gustul băuturii, așa că nu trebuie să vă faceți griji!

Iar un alt truc ingenios pentru șampanie ne învață cum putem evita formarea unui strat prea mare de spumă, atunci când turnăm băutura în pahar. Mai precis, tot ce trebuie să facem este clătim paharele cu puțin vin alb, înainte de a turna șampania!

Acesta va îmbrăca pereții paharului și va împiedica formarea spumei atunci când turnați șampania. Astfel, cu acest truc banal vă veți putea bucura și mai ușor de vinul vostru spumant!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net