Lucrul pe care să nu îl faci în Postul Paștelui 2024. Preotul Vasile Ioana a dezvăluit marele secret

Postul Paștelui este una dintre cele mai importante perioade din calendarul creștin ortodox, marcând pregătirea pentru sărbătoarea Învierii Domnului. În afară de aspectul religios, postul este considerat o oportunitate de purificare spirituală și de întărire a legăturii cu credința. Lucrul pe care să nu îl faci în Postul Paștelui 2024. Preotul Vasile Ioana a dezvăluit marele secret!

Preotul Vasile Ioana a dezvăluit marele secret
Preotul Vasile Ioana a dezvăluit marele secret

 Lucrul pe care să nu îl faci în Postul Paștelui 2024

Postul Paștelui servește ca o perioadă de pregătire și purificare spirituală pentru credincioși înaintea sărbătorii Învierii Domnului. Renunțarea la anumite plăceri materiale și concentrarea asupra practicilor religioase îi ajută pe credincioși să își întărească relația cu Dumnezeu și să se pregătească sufletește pentru sărbătoare. Credincioșii sunt încurajați să își dedice timpul și energia rugăciunii, reflectării și meditației asupra semnificației profunde a evenimentului Învierii. Renunțarea la anumite alimente este văzută ca un act de curățire și purificare a trupului și a sufletului, spun preoții. Practicarea postului presupune disciplină și autocontrol, calități spirituale esențiale în viața creștină, astfel că tot acest efort este văzut ca un mijloc de întărire a voinței și de cultivare a autocontrolului.

,,Când postim, nu ajunge să ne abținem de la diferite mâncăruri, ci trebuie să postim și sufletește. Există și primejdia ca ținând posturile rânduite de Biserică, să nu avem nici un folos. Din ce cauză? Pentru că ne ținem departe de bucate, dar nu ne ținem departe de păcat; nu mâncăm carne, dar mâncăm sufletele celor săraci; nu ne îmbătăm cu vin, dar ne îmbătăm cu pofte trupești; petrecem ziua în post, dar ne uităm la lucruri rușinoase. În felul acesta, pierdem folosul postului.”, spunea Sfântul Ioan Gură de Aur.

Totuși, postul nu înseamnă doar să renunțăm la anumite alimente. Este o perioadă în care trebuie să ne abținem de la orice fel de ispite, iar acestea e schimbă, evident, în funcție de era în care trăim. În zilele noastre rețelele de socializare au devenit și ele un mijloc prin care putem păcătui uneori, astfel că părintele Vasile Ioana ne îndeamnă să ne abținem de la ele.

În perioada asta ar trebui să înțelegem că, de mâine încolo, postul alimentar îţi întăreşte voinţa. Ar trebui în perioada asta să evităm duhul risipirii. Postul mare, ediţia 2024 înseamnă şi post de TikTok şi post de Facebook şi post de Instagram.”, a spus părintele Vasile Ioana.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net