Care este cel mai mare păcat din ziua de astăzi. Răspunsul părintelui care a umplut Ateneul Român: „Te seacă...”

Ultima actualizare:

Care este cel mai greu și mare păcat în ziua de astăzi? Te-ai întrebat vreodată? Invitat în podcastul lui Mihai Morar, Fain&Simplu, părintele Vasile Ioana, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti, a oferit răspunsul la întrebare.

Află de la părintele Vasile Ioana care este cel mai mare păcat - Foto: colaj/Facebook
Află de la părintele Vasile Ioana care este cel mai mare păcat - Foto: colaj/Facebook

„Cel mai mare păcat iubiții mei este... mândria! Și mândria se diversifică în alte 48. Ca să indentificați voi, din cele 48, vă dau doar două repere ca să vă dați seama dacă sunteți mândri și vreau să vorbiți puțin cu voi, voi cu voi. Zice așa, omul mândru se supără repede, atât vreau să vă spun, omul mândru este foarte supărăcios. De ce? Se supără pentru că nu este ca el, pentru că nu este ascultat. Vrei să îți impui părerea și nu reușești. Și atunci, folosești instrumentul mândriei.. te superi. 

Omul smerit e bucuros. Ce vreau să spun cu asta este că, în momentul în care tu te cunoști, îți cunoști neputințele. Râde unul de mine pe Facebook, că nu știu, ceva, ok.. e în regulă, ce poate să îmi ia? Haina asta nu poate să mi-o ia nimeni. (...) Ok, râde de mine, e în regulă. Ca să identifici dacă esti mândru, ești superior, ești perfecționist, nu poți să dormi până nu sunt prosoapele uite așa.. (...)

Mă, Dumnezeu te-a creat să iubești, trăim într-o lume imperfectă. O căsnicie perfectă este comuniunea dintre doi imperfecți. Hai să ne recunoaștem greșelile, că mândria ce face? Te seacă (...) Întrebați-vă, sunteți liberi?”, i-a explicat părintele Vasile Ioana, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti, gazdei Mihai Morar, în cadrul podcast-ului Fain&Simplu.

Mai putem iubi sincer în lumea de azi?

De asemenea, întrebat de către Mihai Morar dacă mai putem să iubim sincer în ziua de astăzi, părintele Vasile Ioan a răspuns: „Aici vreau să spun că, omul are de la Dumnezeu un senzor. Duhul Sfânt este în noi, aici ar trebui să fim serioși cu acest adevăr. Împărăția lui Dumnezeu este în voi.

Societatea de astăzi te împinge să ieși din tine, deci, societatea modernă te împinge să trăiești în afara ta. Mașină, terenuri, case, bani, bănci, bitcoin mai nou, chestii d-astea de afară, și tu acum trăiești toată viața și ți se dau teme mereu, până îmbătrânești. (...)

Conștiința strigă, nu simțiți voi conștiința că vă spune: nu e bine, nu e bine, și noi nu o ascultăm de multe ori. Dar ai văzut o chestie, atunci când asculți conștiința, întâi parcă faci un sacrificiu. Aia e jertfa ta. Noi vedem răul lumii și îți vine să judeci, dar conștiința îți zice să stai cuminte. Atunci se naște în tine lupta dintre bine și rău. Zici nu te ascult și faci răul. Așa ți-o iei. Cea mai mare țeapă asta este, când nu îți asculți sufletul”, a explicat părintele.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net