Singura înregistrare audio cu părintele Arsenie Boca. Ce mesaj cutremurător le-a transmis credincioșilor
Celebrul părinte Arsenie Boca, cel mai probabil unul dintre cei mai iubiți preoți din istoria României, a lăsat în urma lui o moștenire spirituală colosală și doar o singură înregistrare cu vocea lui.
Materialul audio în care credincioșii au ocazia să-l adună pe părinte, nu doar să-i citească învățăturile, are o valoare imensă și este cu adevărat cutremurător.
Auteticitatea vocii a fost contestată
Deși autenticitatea vocii a fost contestată de nenumărate ori, unii cred cu tărie că, în înregistrare, vorbește chiar Arsenie Boca. Subiectul pe care părintele îl abordează este liniștea sufletească pe care o caută creștinii în Săptămâna Mare.
„Când ești cu Dumnezeu, nu-ți mai trebuie nimic. Așa că, române, ce tot alergi încolo și încoace, fără să dobândești nimic? Cineva îți spune că acolo vei găsi nemurirea. Dar n-o găsești în lucruri exterioare.
N-ai cum! Uită-te acolo înăuntru, în inima ta blândă și vei vedea că numai lumină îți poate aduce valoarea pe care o cauți de atâta vreme.
Cea pe care ai risipit-o. Dar n-a fost vina ta. Au venit alții și ți-au băgat în cap tot felul de chestii. Cum că trebuie să faci aia, și aia ca să fii fericit. Dar fericirea nu vine așa.
Ea se dobândește. Și se dobândește prin muncă interioară. Așa că ascultă-mă dacă mai găsești undeva în tine, voință. Eu îți vreau binele. Oprește-te, atât trebuie să faci. Să te oprești și să privești iar firul de iarbă, să simți parfumul florilor.
Să te închini la sfântul soare și să-i mulțumești că ți-a mai dat încă o zi. Să asculți foșnetul frunzelor, ciripitul păsărilor. Și în liniștea aceea mută, să te regăsești pe tine. Astfel, vei deveni iar ce ai fost cândva”, au fost cuvintele spuse de Părintele Arsenie Boca.
Arsenie Boca, iubit de credincioși
Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910, în Vața de Jos, județul Hunedoara și a murit pe 28 noiembrie 1989, în Sinaia. El a fost ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, stareț al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi al Mănăstirii Prislop, unde, datorită personalității sale, veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate.