Singura înregistrare audio cu părintele Arsenie Boca. Ce mesaj cutremurător le-a transmis credincioșilor

Celebrul părinte Arsenie Boca, cel mai probabil unul dintre cei mai iubiți preoți din istoria României, a lăsat în urma lui o moștenire spirituală colosală și doar o singură înregistrare cu vocea lui.

Arsenie Boca a fost victima comunismului  / foto: arhivă
Arsenie Boca a fost victima comunismului / foto: arhivă

Materialul audio în care credincioșii au ocazia să-l adună pe părinte, nu doar să-i citească învățăturile, are o valoare imensă și este cu adevărat cutremurător.

Auteticitatea vocii a fost contestată

Deși autenticitatea vocii a fost contestată de nenumărate ori, unii cred cu tărie că, în înregistrare, vorbește chiar Arsenie Boca. Subiectul pe care părintele îl abordează este liniștea sufletească pe care o caută creștinii în Săptămâna Mare.

„Când ești cu Dumnezeu, nu-ți mai trebuie nimic. Așa că, române, ce tot alergi încolo și încoace, fără să dobândești nimic? Cineva îți spune că acolo vei găsi nemurirea. Dar n-o găsești în lucruri exterioare.

N-ai cum! Uită-te acolo înăuntru, în inima ta blândă și vei vedea că numai lumină îți poate aduce valoarea pe care o cauți de atâta vreme.

Cea pe care ai risipit-o. Dar n-a fost vina ta. Au venit alții și ți-au băgat în cap tot felul de chestii. Cum că trebuie să faci aia, și aia ca să fii fericit. Dar fericirea nu vine așa.

Ea se dobândește. Și se dobândește prin muncă interioară. Așa că ascultă-mă dacă mai găsești undeva în tine, voință. Eu îți vreau binele. Oprește-te, atât trebuie să faci. Să te oprești și să privești iar firul de iarbă, să simți parfumul florilor.

Să te închini la sfântul soare și să-i mulțumești că ți-a mai dat încă o zi. Să asculți foșnetul frunzelor, ciripitul păsărilor. Și în liniștea aceea mută, să te regăsești pe tine. Astfel, vei deveni iar ce ai fost cândva”, au fost cuvintele spuse de Părintele Arsenie Boca.

Arsenie Boca, iubit de credincioși

Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910, în Vața de Jos, județul Hunedoara și a murit pe 28 noiembrie 1989, în Sinaia. El a fost ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, stareț al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi al Mănăstirii Prislop, unde, datorită personalității sale, veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net