Este păcat să bei cafea? Un cunoscut preot are răspunsul

Este sau nu un păcat obișnuința zilnică a multora dintre noi de a savura tradiționala ceașcă de cafea? Un preot celebru a oferit răspuns la această întrebare.

Să bei cafea nu este un păcat. Foto: Click.
Să bei cafea nu este un păcat. Foto: Click.

Numeroși oameni și-au făcut un ritual din a bea în fiecare dimineață o ceașcă de cafea, pe care o savurează mai abitir ca pe o prăjitură. Este sau nu un păcat să bei cafea? Ne aflăm în fața aceluiași paradox ca în cazul știrilor din domeniul medical privitoare la urmările consumului constant de cafea: unele studii o consideră benefică organismului, altele, dimpotrivă, o resping, din pricina numeroaselor complicații pe care le poate provoca.

Studii contradictorii

Unele studii spun că, cafeaua nefiltrată ridică probleme de sănătate. S-a raportat prezența a peste 1000 de substanțe chimice în cafeaua prăjită. Iar 19 dintre acestea sunt cunoscute ca agenți cancerigeni. Unii experți în sănătate susțin că prin consumul ei frecvent se poate deteriora mucoasa organelor gastrointestinale, ajungându-se la gastrită ori ulcer. Pe lista posibilelor efecte negative ale acestei băuturi sunt: apariția bolilor cardiovasculare, anxietatea, iritabilitatea, tulburări ale somnului.

Însă, sunt numeroase studii medicale unde se susține că această băutură ajută la prevenirea depresiei, la menținerea unei greutăți sănătoase. Totodată, s-a concluzionat că, la maximum trei ceşti pe zi, probabilitatea îmbolnăvirii de diabet diminuează considerabil. La fel de benefică pare în prevenția bolii Parkinson: s-a dovedit că băutorii de cafea au un risc cu 80% mai scăzut de a o dezvolta. Cancerul de colon se întâlneşte cu o incidenţă destul de mică în rândul consumatorilor de cafea faţă de restul populaţie.

Este sau nu păcat să bei cafea?

Este sau nu un păcat să bei cafea? Un preot celebru a răspuns la această întrebare. „Citind despre multele păcate enumerate într-o rânduială de spovedaniei l-a un moment dat am văzut că zicea acolo, <am păcătuit că am zis că plouă prea tare>, <am păcătuit că am băutat prea multă cafea>. Toate sunt păcate? No, mie dacă mi-a plăcut să beau cafea, cum să fie păcat, că doar nu mă despart de Dumnezeu că beau cafea. Sau dacă zic că plouă prea tare, că doar dacă văd că plouă prea tare nu o să zic că plouă prea încet", este de părere preotul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net