Este păcat să speli la mașină duminica? Un preot a explicat în sfârșit adevărul

Ultima actualizare:

După cum bine știm duminica şi în zilele de Sărbătoare cu Cruce roşie în calendar nu avem voie să facem niciun fel de muncă, fiind considerat un mare păcat. Ei bine, nu de puține ori au existat contraziceri pe tema: Este sau nu păcat să speli haine duminca? Răspunsul îl aflăm de la un preot, chiar acum!

Este cu adevărat păcat să speli la mașină duminica? Foto: colaj/ Facebook Iulian Rață
Este cu adevărat păcat să speli la mașină duminica? Foto: colaj/ Facebook Iulian Rață

Unii se întreabă de ce este considerat păcat să speli haine la mașină duminca, având în vedere că mașina este cea care le spală, ci nu noi, nu puțini dintre noi pică în această capcană a necunoașterii, însă un preot a dezvăluit adevărul. 

De ce este păcat să speli la mașină duminica

Conform lui Iulian Raţă, protopop de Orhei la Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldovei, este mare păcat să punem hainele la spălat duminica dau în zile de sărbătoare. Explicația? Duminca este considerată ziua odihnei, moment în care trebuie să ne ocupăm mai mult e suflet prin mers la biserică și rugăciune necontetintă. Astfel, dacă spălăm la mașină acest lucru necesită o anume pregătire, ceea ce duce la efort, timp pe care îl putem acorda rugăciunilor.

Chiar Sfânta Scripură spune că Dumnezeu le-a poruncă oamenilor, printre aletele: „Lucrează şase zile..., iar ziua a şaptea este odihna Domnului Dumnezeul tău; să nu faci în ziua aceea nici un lucru (Ieşire 20, 9-10)”.

Preotul Iulian Rață spune că este absolut normal să pregătim mâncarea și să curățăm vasele supă noi, însă dacă începem să facem curățenie generală în veselă, acesta este un mare păcat. 

rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg

Duminica facem acele lucruri pe care nu le putem face în altă zi. Să te trezeşti de dimineaţă, să mănânci, să speli vasele, este absolut firesc. Dar să-ţi treacă prin cap să scoţi toată vesela pentru că trebuie curăţenie generală în dulap, va fi păcat. Să dai cu aspiratorul după ce ai mâncat şi au căzut nişte firimituri pe jos, este absolut firesc. Dar să te apuce spălatul şi scuturatul covoarelor este o greşeală. Deci duminica facem doar acele lucruri pe care nu putem sub nicio formă lăsa pentru altă zi”, a maia dăugat părintele Raţă.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 11 iunie sfantul ierarh luca arhiepiescopul crimeii gabrie toma chituc jpeg
femeie musca politisti jpeg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
Derinkuyu orasul subteran FOTO wikipedia org jpg
Casă curată și frumoasă, Foto Pixabay (2) jpg
tatuaj henna freepik jpg