Cafeaua, periculoasă pentru sănătate? Ce trebuie să știe românii despre băutura lor favorită

Este una dintre cele mai populare băuturi din țara noastră, iar cei mai mulți dintre noi alegem să ne începem ziua alături de o cană de cafea. Cu toate acestea, de-a lungul timpului s-a vorbit mult despre efectele acesteia pentru sănătate, iar chiar și astăzi, ele rămân un subiect de discuție. Însă, potrivit specialiștilor, cafeaua este mult mai benefică decât am bănui, deși acest fapt ne poate surprinde!

Cafeaua are unele beneficii despre care puțini români știu
Cafeaua are unele beneficii despre care puțini români știu

Nimeni nu poate nega faptul că simpla cafea este una dintre cele mai populare băuturi de pe glob, iar țara noastră nu face excepție. Mulți dintre noi, poate chiar majoritatea, putem spune că ne începem fiecare zi alături de o cană de cafea și poate chiar bem mai multe, pe parcursul orelor. Însă, deja știm cu toții că de-a lungul timpului s-a vorbit și despre efectele asupra sănătății pe care le are această băutură. Însă, părerile au fost mereu unele împărțite, iar potrivit specialiștilor, cafeaua este mult mai benefică pentru organism decât am bănui.

Deși mulți dintre noi pot fi surprinși să afle un asemenea lucru, cafeaua are efecte pozitive pentru sănătate. Potrivit informațiilor oferite de către healthline.com, unul dintre aceste efecte nebănuite este scăderea riscului de Alzheimer și Parkinson. Se pare că băutorii de cafea au un risc cu până la 65% mai redus de a suferi de Alzheimer, iar în cazul celeilalte afecțiuni neurologice, Parkinson, riscul este undeva între 30% și 60% mai mic.

Cafeaua are și efecte negative

Un alt efect pozitiv al cafelei este scăderea riscului de a ne confrunta cu diabet de tip 2. Din nefericire, sute de milioane de oameni suferă de această boală, care a devenit mult mai răspândită în ultimele decenii. Potrivit studiilor, consumul de cafea scade riscul de diabet într-un mod destul de semnificativ, cifrele indicând o scădere cu undeva între 23%, până la 67%. Însă deși cafeaua este mult mai benefică decât am bănui, asta nu înseamnă că nu are și efecte negative!

După cum probabil am mai auzit deja, ea duce la dependență. Iar partea cea mai negativă a acestei realități este că în zilele în care ne ratăm „doza” de cafea, ne putem confrunta cu dureri de cap, oboseală și chiar o stare de iritabilitate. Aceste simptome pot dura chiar și zile întregi! De asemenea, consumul regulat de cafea ne poate da peste cap somnul, cât și crea o stare de anxietate, pe lângă palpitații ale inimii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net