Ai vărsat cafea pe bluza preferată? Iată modalitatea simplă prin care poți scăpa de pată

Te bucuri de o ceașcă de cafea delicioasă, dar când ajunge pe bluza preferată nu durează mult până când șocul vărsării acestei băuturi îți va produce nervi. Însă, trebuie să știi că există mai multe moduri de a elimina petele de cafea folosind articole de uz casnic pe care majoritatea dintre noi le avem la îndemână. 

Poți elimina petele de cafea folosind articole de uz casnic. Foto: Click.
Poți elimina petele de cafea folosind articole de uz casnic. Foto: Click.

Apă rece

Pentru o pată proaspătă de cafea, încercați să o treceți sub apă rece. Treceți apa prin partea din față a petei și, de asemenea, din spate. Odată ce ești sigur că pata a dispărut, te poți spăla normal.

Detergent lichid

Frecați puțin detergent lichid de spălat pe pată și frecați-o. Dacă sunteți la birou și nu aveți detergent de rufe, încercați puțin detergent de spălat vase. Lăsați-l să stea pe pată câteva minute; ar trebui să o îndepărteze. Important este să nu o lași să se usuce, să aplicați această metodă cât mai rapid de la incident. 

Săpun

Folosiți orice săpun aveți la îndemână, fie că este unul solid sau unul lichid. Frecați-l pe pată și lăsați să acționeze aproximativ o oră, asigurându-vă că nu se usucă. Clătește apoi cu apă. De cele mai multe ori, acest truc funcționează.

Oțet

Amestecați oțetul alb cu puțină apă, apoi folosiți un prosop înmuiat în această soluție pentru a curăța pata. Frecați până când aceasta dispare. Merită să știți că hainele vor mirosi a oțet până când le puteți spăla.

Pasta de dinți

În primul rând, asigurați-vă că este pastă de dinți albă. Deoarece acționează ca un exfoliant, puteți freca pata cu puțină pastă de dinți și astfel o puteți elimina. Clătiți și repetați dacă este necesar.

Bicarbonat de sodiu

Folosiți bicarbonat de sodiu și apă pentru a forma o pastă. Frecați acest mixt pe pată, faceți acest lucru până când v-ați asigurat că murdăria a dispărut. Apoi clătiți cu apă rece.

Gălbenuș de ou

O alegere neobișnuită pentru un agent de îndepărtare a petelor, dar și acest truc funcționează. Începeți prin a bate un gălbenuș de ou. Apoi, frecați-l pe pată cu o cârpă timp de un minut sau două. Clătiți și pata ar trebui să dispară. Din nou, merită să ne amintim că hainele vor mirosi puțin ouă până când le puteți spăla.

Pudra de talc

Presărați puțină pudră pentru copii pe piesa de îmbrăcăminte. Lăsați câteva minute să acționeze și apoi clătiți cu apă rece.

Crema de ras

Deoarece crema de ras are multe din aceleași ingrediente ca săpunul, puteți freca pata cu cremă de ras, clătiți și repetați după cum este necesar.

Sare

Presărați o cantitate generoasă de sare pe pată. Cu cât pui mai multă sare, cu atât va pătrunde mai adânc în țesătură. Lăsați-o să stea câteva minute să acționeze, apoi frecați ușor cu un prosop de hârtie sau o cârpă curată. Acest lucru va ajuta la eliminarea excesului de lichid și va preveni agravarea sau răspândirea petelor. 

Un mixt din detergent de rufe, oțet și apă

Amestecați cantități egale de detergent de rufe, oțet și apă. Folosiți pasta obținută, cu ajutorul unei periuțe de dinți, pentru a acoperi pata.

Stilou pentru îndepărtarea petelor

Dacă sunteți predispus la vărsări de cafea, atunci ar putea merita să aveți un stilou pentru îndepărtarea petelor în birou, mașină sau geantă de mână. El poate face magie, îndepărtându-ți rapid pata, până când ajungi acasă și o poți pune la spălat. Sunt o modalitate la îndemână de a îndepărta petele rapid, indiferent de unde vă aflați atunci când se întâmplă un astfel de incident.

Spălați cât mai repede posibil haina pătată

Dacă ai încercat oricare dintre aceste sfaturi la birou sau departe de casă, asigură-te că îți bagi ținuta în mașina de spălat imediat ce ajungi acasă. Odată ce sunteți sigur că pata a dispărut, spălați și uscați din nou la aer. 

Albirea

Este o ultimă soluție și poate fi folosită numai pentru îmbrăcămintea albă. Dar folosirea înălbitorului pentru a readuce un top sau o cămașă la albul original poate merita încercat. Nu uitați să aveți grijă când utilizați înălbitorul, nu doriți ca alte articole de îmbrăcăminte să fie supuse tratamentului de albire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net