Ce nu ai voie să faci niciodată în biserică. Avertismentul preotului Vasile Ioana: „Nu s-a mai rugat nimeni”

Ce nu ai voie să faci niciodată în biserică? Părintele Vasile Ioana a dezvăluit cele mai importante reguli de care trebuie să ținem cont atunci când participăm la slujbă.

Ce nu ai voie să faci niciodată în biserică. Avertismentul preotului Vasile Ioana
Ce nu ai voie să faci niciodată în biserică. Avertismentul preotului Vasile Ioana

Cum să îmbrăcăm și comportăm la biserică

Conduita morală este deosebit de importantă atunci când intrăm în sfânta biserică, însă în aceeași măsură este importantă și cea vestimentară.

Atunci când pășim în biserică este esențial să fim plini de smerenie și sfială. Smerenia este una dintre cele mai importante virtuți, care ne face să fim modești și ne ajută să ne cunoaștem pe noi mai bine, să ne evaluăm și să putem menține un comportament moral, dar și bine plăcut lui Dumnezeu. De aceea în biserică, și nu numai, este bine să fim modești și cu bun simț.

Invitat în emisiunea „Vorbește lumea", de la PRO TV, peotul Vasile Ioana, care slujește la bisericia „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti, a discutat despre importanța unei vestimentații potrivite, cât și a unui comportament adecvat în lăcașul sfânt.

Te prezinți în fața Lui cu emoție, cu sfială. Tu te duci acolo ca să primești iertarea păcatelor. Smerenia ar fi atitudinea cea mai frumoasă pe care ar trebui să o aibă un creștin”, a declarat părintele Vasile Ioana, în emisiunea de la PRO TV.    

În același timp, preotul a explicat de ce este important că păstrăm o ținută cât mai decentă. Desigur, conduita vestimentației este importantă atât pentru bărbați, cât și pentru femei, întrucât la biserică nu mergem să ne etalăm hainele, ci mergem din dorința de a fi împreună cu Dumnezeu. Nu mergem să impresionăm pe nimeni astfel încât, naturalețea și decența sunt esențiale într-un astfel de loc.

A venit o studentă și erau niște tineri care se rugau. A venit mai în față studenta și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni (…) Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă. În biserică, femeia poate să atragă bărbatul, printr-o fustă mai scurtă sau cu un decolteu și nu e bine. De aceea, le recomand tuturor doamnelor și domnișoarelor care vin în biserică: acoperiți-vă, dragele mele, toate cele cunoscute ca puternice mesaje. Acoperiți capul, pentru smerenie, ca să te unești cu Dumnezeu”, a povestit părintele Vasile Ioana.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
drugtest  jpg
MAE
lider hamas ucis jpg
330861919 617842936849189 5107983762944598548 n jpg
furnici jpg
Red Bull Flugtag insula Lacul Morii png
Vila Șipot, parte a Domeniului Regal Peleș, reintră în circuitul turistic al României
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net