Alertă în Apuseni. Apele Arieşului ameninţă mai multe localităţi

Situaţie critică în Apuseni, chiar de Sărbători! Este risc de inundații masive. Mai multe localităţi sunt ameninţate de apele râului Arieş. Un sat cu 60 de locuitori este izolat.

Situaţie critică în Apuseni din cauza inundațiile Foto: adevarul.ro
Situaţie critică în Apuseni din cauza inundațiile Foto: adevarul.ro

UPDATE: ISU Alba a anunțat că în urma fenomenelor meteo, nu au fost afecate persoane sau gospodării, iar râurile şi văile nu au ieşit din matcă decât cu mici excepţii şi fără a se înregistra pagube. Din fericire, cotele acestora sunt în scădere conform ultimelor informaţii transmise de SGA Alba.

Autoritățile au precizat că  s-a emis mesaj Ro-Alert populaţiei din comunele Scărişoara, Gârda de Sus şi Arieseni vizate de avertizarea hidro Cod Roşu. De asemenea, pe Drumul Vicinal Abrud - Soharu s-a intervenit pentru amenajarea temporară a unei căi de acces către satul Soharu cu 1 Buldoexcavator.

Pe DC 90 Sohodol-Poiana Sohodol se poate circula momentan doar pietonal, după ce pe parcursul nopţii a fost rupt de apă într-o porţiune. Accesul în sat cu autoturismele se poate face dinspre comuna Roşia Montană.

Comuna Sohodol, lovită din nou de ape

Locuitorii din comuna Sohodol, lovită crunt de inundaţiile din vară, sunt din nou în alertă, și în sezonul rece.. Valea Sohodolului a crescut ameninţător, relatează adevărul.ro. Mai multe utilaje ale autorităţilor au intervenit încă sâmbătă noapte, 25 decembrie, pentru decolmatarea albiei râului. 

  «Rog cetăţenii comunei Sohodol să fie calmi, echipa SVSU Sohodol este la datorie pentru prevenirea oricărui dezastru”, a transmis primarul comunei Sohodol, Sorin Corcheş. 

Inundațiile au rupt drumul comunal spre Poiana Sohodolui. Localnicii sunt extrem speriaţi pentru că în urmă cu 6 luni au trăit clipe de coşmar după ce o viitură le-a lovit gospodăriile. 60 de locuitori sunt izolaţi. În acest moment mașinile nu pot circula în acea zonă.   În ultimele 48 de ore, pe versanţii vestici ai Munţilor Apuseni s-au acumulat cantităţi semnificative de precipitaţii – predominant ploi, de peste 175 l/mp.

Hidrologii au anunțat că debitele au fost în creştere din cauza efectului combinat al precipitaţiilor căzute în ultime perioadă şi datorită cedării apei din stratul de zăpadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net