Ploi și ninsori în toată țara! Cod galben și portocaliu în mai multe județe

Iarna își intră în drepturi! Meteorologii au anunțat ploi şi ninsori, polei şi intensificări ale vântului în toată ţara, până marţi dimineaţă. Totodată, a fost emis Cod galben de ploi şi ninsori în Banat, Crişana şi, local, în Transilvania şi nord-vestul Olteniei. În zonele de munte ale judeţelor Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş a fost anunțat Cod portocaliu de ploi abundente.

Vremea se strică în toată țara Foto: Pixabay
Vremea se strică în toată țara Foto: Pixabay

Vremea se strică în toată țara! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, duminică, 26 decembrie, informarea meteorologică privind precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântulului. Avertizarea meteo este valabilă de sâmbătă (25 decembrie) de la ora 10.00 până marţi (28 decembrie), la aceeaşi oră.

Astfel, au fost anunțate precipitaţii moderate cantitativ în cea mai mare parte a ţării! În zona montană înaltă, dar și în cea mai mare parte a Moldovei,  a fost anunțată lapoviță, pe alocuri și ninsoare, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. Pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) şi luni (27 decembrie) local se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crişana şi nord-vestul Transilvaniei

Luni (27 decembrie), vântul va prezenta intensificări temporare în zona de sud, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 60…70 km/h spulberând zăpada.

Cod galben de ploi și ninsori

De asemenea, meteorologii au emis Cod galben de ploi şi ninsori însemnate cantitativ, de sâmbătă de la ora 10.00 până duminică la ora 12.00, în următoarele județe: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Mureş, Alba, Arad, Timiş, Mehedinţi şi Gorj.

Astfel, în Banat, Crişana, iar pe arii restrânse în Transilvania şi nord-vestul Olteniei va ploua abundent. Totodată, în zona Carpaţilor Orientali şi în nord-vestul Moldovei treptat se vor instala ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri însemnat cantitativ. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25...40 l/mp, a mai anunțat ANM.

Meteorologii au emis și un Cod portocaliu de ploi abundente, în judeţele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

În Carpaţii Occidentali şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali au fost anunțate precipitaţii abundente. Vor fi ploi, care vor favoriza topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp şi pe arii restrânse 70 l/mp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net