Alertă în București! Incendiu și explozii la un depozit din Voluntari

Ultima actualizare:

Incendiu puternic cu degajări mari de fum a izbucnit joi la un depozit din localitatea Voluntari, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Angajații au încercat să salveze marfa din depozit

Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află la locul incendiului din Voluntari, pentru a evalua situaţia din punctuul de vedere al protecţiei mediului, a anunţat Ministerul Mediului, transmite Adevărul.

Conform informaţiilor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie RA, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15-20 km/h din sectorpredominant estic, nord-estic, astfel că evoluţia norului de fum va fi dedispersie şi de uşoară deplasare către vest, sud-vest.

Citește și: De necrezut! Ce făcea Loredana Chivu când a început incendiul din complexul în care locuiește

„Echipamentele de măsurare a calităţii aerului din zonă (staţiile B-26 şi B-27) indică deja concentraţii mai ridicate decât normal la unii dintre poluanţii monitorizaţi. Pentru o analiză mai exactă a concentraţiilor în zona producerii incendiului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a mobilizat la faţa locului autolaboratorul din dotare. Recomandarea pentru populaţia din zonă este să limiteze orice activitate în aer liber, până la stingerea incendiului”, a transmis sursa citată.

A fost remis un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru informarea şi avertizarea populaţiei, a anunţat ISU Bucureşti-Ilfov. „Din interior se aud explozii succesive”, atrag atenția autoritățile. 

ISU a anunțat că se acționează pentru stingere, fiind alertate 20 autospeciale de stingere și  3 autoscări. Suprafaţa afectată este estimată la 5.000 de metri pătraţi. „Incendiul se manifestă în interiorul depozitului si in exteriorul acestuia, unde sunt paleti cu marfa”, transmite sursa citată.

Vezi și: Incendiu în cartierul vedetelor! A ars un bloc din Cartierul Francez. Cine locuiește acolo

Fumul gros produs de incendiul de la depozit se vede din mai multe zone ale Capitalei. În imaginile video surprinse de persoane aflate în proximitatea incendiului se poate observa cum pompierii luptă cu flăcările, iar angajații au deschis o ușă laterală dintr-o zonă spre care se întindea focul, încercând să salveze marfa din interior.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net