Alertă maximă! Un virus periculos a fost descoperit în Marea Neagră

Puhoaiele provocate de distrugerea barajului de pe Nipru au ajuns în Marea Neagră, la Odesa, anunță specialiștii ucraineni în biodiversitate. Specialiștii OMS avertizează că există în aceste ape și un virus periculos.

În ape, există un virus periculos Foto: Shutterstock
În ape, există un virus periculos Foto: Shutterstock

Oamenilor le este interzis să meargă la plajă 

Autoritățile din Odesa le-au interzis oamenilor să mai meargă la plajă. Alerta a fost dată în urma inundaţiilor masive cauzate de distrugerea barajului din zona Herson, pe fluviul Nipru, în sudul Ucrainei.

La noi, specialiștii de la Institutul Național de Cercetare Marină au luat probe de pe litoral. Din fericire, virusul Vibrio cholerae nu a fost identificat la noi, până la momentul actual, scrie stirileprotv.ro. Cu toate acestea, suntem în continuare în stare de alertă, deoarece, conform biologilor marini, curenții și vântul pot aduce apa infectată și în zonele noastre. 

Între timp, autoritățile din Ucraina spun că viața oamenilor din 30 de localități a fost dată peste cap, iar accesul la apă potabilă este din ce în ce mai dificil.

Cât de periculos este virusul Vibrio cholerae

Holera este o boală infecțioasă bacteriană foarte gravă, care afectează în mod deosebit intestinul subțire. Boala se manifestă prin tulburări digestive ca o diaree gravă, vomat excesiv, care duc la o deshidratare rapidă a bolnavului, prin pierdere de electroliți (substanțe minerale).

Semne și simptome

Numai o infecție cu holera din 20 este severă, iar un procent ridicat de persoane infectate nu prezintă simptome. Acestea vor aparea după 12 ore, până la 5 zile de la expunere și pot varia de la o simptomatologie ușoară la una severă.

V. cholerae poate patrunde în organism prin cavitatea bucală, prin intermediul alimentelor sau a apei contaminate cu deșeuri umane din cauza condițiilor de igienă precară.

Această bacterie poate pătrunde în organim, de asemenea, prin intermediul fructelor de mare crude sau insuficient preparate termic, în special crustaceele, cum ar fi stridiile sau crabii.

Virusul care provoacă holera depistat și în Suceava 

În luna iunie, a anului trecut, autoritățile sanitare sucevene au fost în alertă după ce virusul care provoacă holera a fost descoperit pe o plajă din Republica Moldova. Medicii au insistat ca oamenii să evite scăldatul în bălţi sau lacuri ale căror ape nu sunt controlate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net