Alertă! Un leu umblă liber pe străzile din Târgoviște

Ultima actualizare:

Un leu umblă liber prin Târgoviște! Și nu vorbim despre o bancnotă de 1 Leu pierdută de vreun trecător neatent, ci, despre însuși „Regele animalelor”!

Un leu a pus pe jar autoritățile dâmbovițene
Un leu a pus pe jar autoritățile dâmbovițene

Cum a ajuns un leu în Târgoviște și, mai ales, de ce cutreieră străzile orașului încă nu se știe. Cert este că în fosta cetate de scaun a Țării Românești s-a dat alarma!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița a transmis locuitorilor din Târgoviște și din împrejurimi un avertisment, prin SMS, utilizând sistemul național Ro-Alert pentru a semnala pericolul.

Autoritățile caută leul. Foto: Adevarul
Autoritățile caută leul. Foto: Adevarul

A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu), în Municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia Peco Helene. Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”, a fost mesajul remis de ISU Dâmboviţa locuitorilor aflați în pericol, anunță Adevarul.

Acesta este mesajul transmis de ISU prin Ro-Alert. Foto: Adevarul
Acesta este mesajul transmis de ISU prin Ro-Alert. Foto: Adevarul

Evident, autorităţile nu s-au rezumat doar la transmiterea unei atenționări, mai multe forțe de ordine scotocind, acum, străzile orașului pentru a da de urma animalului sălbatic.

Un localnic a sunat la 112

Leul ar fi fost zărit pentru prima dată de un localnic care după ce și-a revenit din mirare a apelat 112 pentru a semnala grozăvia. La faţa locului au descins echipe mixte, formate din jandarmi, pompieri şi medici ai DSVSA pentru a vedea dacă se confirmă cele semnalate.

Citește și: Percheziții la locuința manelistului Dani Mocanu, după ce în videoclipul lui a apărut un leu rănit

Când animalul va fi găsit, veterinarii au de gând să îl tranchilizeze şi să îl transporte într-un adăpost autorizat.

Proprietarul riscă amendă

Probleme va avea proprietarul animalului, dacă va fi identificat. Acesta ar putea fi amendat pentru că a nu a luat toate măsurile necesare pentru a împiedica incidentul.

Evident, cel care a pierdut leul va trebui să explice și cum a intrat în posesia animalului exotic și pentru ce îl deținea.

Au mai existat cazuri similare

Autoritățile din Dâmbovița nu sunt la prima experiență de acest fel. În anul 2015, un executor judecătoresc, din București a fost cercetat pentru că deținea în localitatea Dragodana, sat Picior de Munte, o menajerie în care exista inclusiv un leu.

Acesta a fost reclamat, la vremea aceea, întrucât o vecină ar fi prezentat mai multe mușcături despre care se vehicula că ar fi provenit de la animalul sălbatic.

Citește și: Dani Mocanu, acuzat că a folosit un leu rănit într-un videoclip. Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele cântărețului

Același proprietar al menajeriei a revenit în atenția publicului, în noiembrie 2020, când s-a descoperit că deținea, în continuare un leu! Mai mult, se bănuia că leul ar fi apărut într-un videoclip al manelistului Dani Mocanu, în imaginile video animalul părând că este rănit și subnutrit.

La momentul respectiv, leul urma să fie dus la Grădina Zoo din Târgoviște, în anchetă implicându-se până și Marcel Vela, fostul ministru al Afacerilor Interne.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net