Alexandru Rafila: "Am o mare nelămurire: de ce treimea aceea din populaţie care nu era decisă nu s-a vaccinat?"


    Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMSFoto: Arhivă personală
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMSFoto: Arhivă personală

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, afirmă că aproape jumătate dintre cazurile de deces asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 în România s-au înregistrat după 1 ianuarie 2021 şi susţine că guvernanţii au avut o abordare "politică şi politicianistă" în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei create de criza sanitară.

"De ce nu există o politică de frânare, dacă vreţi, a creşterii, ci, dimpotrivă, o paralizie, dacă vreţi, decizională în această perioadă, mi-e foarte greu să înţeleg. De fapt, înţeleg. Sunt mizele politice, de popularitate, dar nu cred că sunt elemente serioase. Noi am avut cea mai mare mortalitate după cel de-al Doilea Război Mondial în lunile octombrie şi noiembrie, au avut loc alegerile la începutul lunii decembrie, iar numărul de decese după data de 1 ianuarie să ştiţi că a fost destul de important.

"De ce nu există o politică de frânare?"

Din totalul de 34.000 de decese înregistrate în România datorită acestei boli, 16.400 au fost înregistrate după data de 1 ianuarie. Deci, în mod evident, evoluţia pandemiei, consecinţele asupra sănătăţii populaţiei şi asupra mortalităţii din România se datorează, de foarte multe ori, abordărilor politice şi politicianiste în ceea ce priveşte această pandemie", a afirmat Alexandru Rafila, luni seară, la B1 Tv.

 Medicul a vorbit şi despre "oportunitatea unor mari manifestări publice, fie că sunt congrese politice, fie că sunt alte tipuri de manifestări". "De ce nu există o politică de frânare, dacă vreţi, a creşterii, ci, dimpotrivă, o paralizie, dacă vreţi, decizională în această perioadă, mi-e foarte greu să înţeleg. De fapt, înţeleg. Sunt mizele politice, de popularitate, dar nu cred că sunt elemente serioase", a adăugat Alexandru Rafila, potrivi news.ro. El a susţinut că nu este "foarte optimist apropo de revigorarea campaniei de vaccinare".  "Am o mare, mare nelămurire: de ce treimea aceea din populaţie care nu era decisă nu s-a vaccinat. (...) Ăsta cred că este, de fapt, eşecul major: să nu reuşeşti să convingi oameni care aveau nevoie de informaţii, de încredere, să transmiţi acest lucru, este total inexplicabil", consideră Alexandru Rafila.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
cub matilda pascal cojocărița png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
cub gabriela marin denise pilafai png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
mariana moculescu jpg
cub theo rose anghel damian png
vladimir putin rusia
fabrica mustar tecuci jpg
image
image
image
image
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub cred în românia animat gif
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg