Alfred Bulai află dacă va fi arestat preventiv. Infracțiunile de natură sexuală pentru care este inculpat

Ultima actualizare:

Sociologul Alfred Bulai, fost profesor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, (SNSPA) concediat după uriașul scandal sexual, a fost inculpat pentru mai multe agresiuni de natură sexuală. Procurorii au formulat propunere de arestare preventivă pe numele lui Bulai, urmând ca în cursul zilei de joi, Judecătoria Sectorului 1 să se pronunțe cu privire la aceasta.

Alfred Bulai, inculpat

Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin

Alfred Bulai a fost inculpat pentru mai multe agresiuni de natură sexuală, inclusiv atingeri cu tentă sexuală şi încercarea de a săruta cu forţa studente. De asemenea, este acuzat că s-a folosit abuzivă de funcție în scop sexual și de agresiune sexuală, „în concurs”.

Sociologul Alfred Bulai a petrecut, joi, câteva ore la Parchet, însă a refuzat din nou să dea orice declaraţie în faţa anchetatorilor.

Parchetul îl acuză pe Bulai de patru infracţiuni din sfera vieţii sexuale comise în anii 2022 şi 2023, în timpul unor stagii de practică în judeţele Suceava şi Alba. Conform anchetatorilor, este vorba despre o singură victimă.

Oficialii Parchetului susţin însă că au fost primite mai multe sesizări pe adresa de e-mail a Parchetului, iar cercetările continuă la nivelul Parchetului în cazul fiecărei reclamaţii.

„La data de 4.07.2022, în timp ce se aflau în camera în care era cazat inculpatul, în contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică efectuat în comuna Sadova, judeţul Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilire şi prin impunerea unei anume conduite privind viaţa sa sexuală, profitând totodată de poziţia de autoritate decurgând din relaţia cadru didactic-student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală, prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale”, a declarat, joi, Daniel Nedela, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, transmite News.ro.

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Alfred Bulai

 Procurorii „au hotărât luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de inculpat, urmând ca acesta să fie prezentat în cursul zilei de astăzi în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București. Este esențial să subliniem că aceste fapte nu pot fi tolerate. Este inadmisibil și inacceptabil și este de datoria noastră să asigurăm un mediu sigur în care educația să se desfășoare în condiții de respect, demnitate și integritate. Orice formă de abuz sexual, indiferent de context, este inacceptabilă și Ministerul Public va acționa cu fermitate împotriva tuturor persoanelor care comit astfel de fapte”, a spus procurorul de caz.

Scandalul care îl are în centrul atenției pe cunoscutul sociolog Alfred Bulai s-a declanșat la sfârșitul lunii iulie odată cu publicarea unei investigații „Snoop”, în care mai multe studente îl acuzau pe sociolog de comportament nepotrivit. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net