Alfred Bulai, reținut pentru 24 de ore! Casa sociologului a fost percheziționată miercuri, 4 septembrie. UPDATE

Ultima actualizare:

Sociologul Alfred Bulai a fost reținut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Acesta a fost anterior audiat la poliție în dosarul privind folosirea abuzivă a funcției în scop sexual. Întrebat dacă sunt adevărate acuzațiile care i se aduc, acesta a răspuns: „Nu. Hai, mai, lăsați-mă în pace”. Tot miercuri, 4 septembrie, locuința fostului profesor SNSPA Alfred Bulai a fost percheziționată, scrie adevărul.ro

Alfred Bulai Foto: arhivă personală
Alfred Bulai Foto: arhivă personală

UPDATE, ORA 16.00

Sociologul Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore. Profesorul este supect și acuzat de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual. Alfred Bulai este suspect, nu este inculpat. Întrebat dacă și-a folosit vreodată funcția în scopuri sexuale, răspunsul lui Alfred Bulai a fost „Nu. Hai, mai, lăsați-mă în pace”.

Știrea inițială

Procurorii care instrumentează dosarul deschis după ce mai multe studente sau foste studente ale SNSPA l-au acuzat public pe sociologul Alfred Bulai de hărţuire sexuală au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară în acest dosar. Una dintre locuinţele vizate este cea a lui Alfred Bulai, alte două fiind ale unor persoane fizice. Este vorba despre locuința Corinei Benga, asistenta lui Bulai care a fost audiată săptămâna trecută și casa fostei soții a sociologului.

Miercuri, după orele prânzului, va avea loc o nouă rundă de audieri în dosarul în care Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, este suspectat de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală asupra unor studente. Dosarul a fost deschis ca urmare a declarațiilor făcute de foste studente pentru publicația Snoop.

Alfred Bulai își folosea funcția în scop sexual 

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cerea studentelor să se dezbrace în faţa lui, în camera unde era cazat, unde le chema pe tinere să le ofere, teoretic, feedback academic, potrivit anchetei realizate de jurnaliștii site-ului de investigaţii snoop.ro. 

ceștia au discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA.

Ce declara decanul Facultății care a fost audiat ca martor 

În dosar a fost audiat ca martor și decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pîrvulescu. „Nu a existat nicio plângere formală în ceea ce priveşte situaţia domnului Bulai. (…) Nu ştiu dacă studentele vorbeau între ele, că nu vorbeau cu mine. Ce pot să spun sigur este că zvonuri au existat. Nu au existat dovezi.

Zvonurile nu erau nici pe departe de tipul celor care au apărut în mărturii. Ele erau foarte vagi. (…) Nu au existat niciodată sesizări formale. Dacă Parchetul le-a căutat, cu siguranţă nu le-a găsit. În ceea ce priveşte discuţiile, au existat discuţii cu studenţii, dar niciodată nu au produs probe”, declara Cristian Pîrvulescu, citat de Agerpres.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
nicolae ciuca in elicopter jpg
cumparaturi carucior plin mancare alimente jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 2 FOTO Tudor Neacșu jpg
zăpadă în septembrie în Austria Foto Captura video X jpg
baza jos copac jpg
eclipsa de luna din 21 ianuarie 2019 jpeg
front avioane 1 jpg
aplicatii pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net