Prima reacție din partea conducerii SNSPA cu privire la cazurile de abuz sexual! „Știam despre unele afirmații"

SNSPA a avut prima reacție în legătură cu scandalul sexual în care este implicat profesorul Alfred Bulai. Comentariul vine după patru zile de izbucnirea scandalului. Reprezentanții facultății recunosc că ar fi auzit zvonuri privind afirmațiile „sexiste, rasiste și homofobe" pe care le făcea cadrul didactic. 

Alfred Bulai, de la SNSPA, acuzat de abuzuri sexuale de unele foste studente Foto: FB
Alfred Bulai, de la SNSPA, acuzat de abuzuri sexuale de unele foste studente Foto: FB

Mesajul Facultății de Științe Politice 

Reprezentanții Facultății de Științe Politice au reacționat pe site-ul instituției astăzi, la patru zile după ce a fost publicată investigația Snoop despre cazurile de abuz sexual în care este implicat profesorul Alfred Bulai. „Stimate studente, stimați studenți ai Facultății de Științe Politice, În contextul mărturiilor recent publicate vă rugăm să citiți și mesajul nostru. Reacția a întârziat nepermis de mult. Rigorile comunicării în contextul anchetelor aflate în desfășurare ne-au limitat într-o oarecare măsură posibilitatea de a ne exprima.

Dorim să vă comunicăm faptul că suntem profund afectați de informațiile dezvăluite în ultimele zile și că vrem să ne asumăm responsabilitatea pentru a schimba ceea ce nu funcționează și pentru a ne asigura că Facultatea de Științe Politice este un spațiu sigur, unde aveți prioritate, unde vocea voastră este auzită și unde vom lua toate măsurile necesare pentru a garanta că principiile pe care le promovăm sunt respectate", a fost mesajul din partea SNSPA. 

"Mulți dintre noi știam despre unele afirmații care pot fi catalogate ca sexiste"

De asemenea, ne simțim datori să oferim niște răspunsuri clare cu privire la afirmația prea frecventă că „toata lumea știa”. Mulți dintre noi știam despre unele afirmații care pot fi catalogate ca sexiste, rasiste și homofobe ale lui Alfred Bulai din cadrul cursurilor. În rest, auzeam doar zvonuri. Nu am primit plângeri. Ceea ce “știam” nu este ceea ce am aflat cu indignare și dezgust din reportajul Snoop.ro.

Amploarea și gravitatea situației, așa cum este detaliată de supraviețuitoarele abuzurilor reclamate depășește orice imaginație. La nivel instituțional, din punct de vedere juridic, exclusiv pe baza zvonurilor, nu se poate sancționa o persoana acuzată. Dar acest argument nu este o scuză. Întotdeauna se poate face mai mult. Nu avem, individual, putere să cenzurăm comportamentul unui coleg, dar ceea ce vom face de acum înainte, ca echipă și ca instituție ne definește mai mult decât ceea nu am făcut până acum", a fost continuat mesajul din partea SNSPA. Până în prezent, zeci de profesori de la Facultatea de Științe Politice au cerut demisia profesorului Alfred Bulai. 

Și profesorul Marius Pieleanu a fost acuzat 

La SNSPA, Comisia de Etică ar putea verifica și cazul lui Marius Pieleanu, coleg cu Bulai. Mai multe tinere l-au acuzat și pe acesta, în spațiul public, de comportament asemănător. „Eram de fapt atât de ușurată că am scăpat din camera aia infectă așa "ușor", adică fără sex. Și nu spui nimănui pentru că tu de fapt vrei să uiți, nu vrei să afle și mama și tata și bunica și colegii și toată facultatea, îh…, ce fraieră ești tu. Exact așa funcționează abuzul, la orice vârstă și în orice instituție”, este mărturia dureroasă a Catalinei Tăbăcaru, fosta elevă a profesorului Alfred Bulai. Deși au trecut 20 de ani de atunci, poveștile, spune ea, sunt aceleași.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani femei 8 martie jpg
symi insula grecia jpg
piata bm1 foto angela sabau jpg
elev scoala jpg
test sarcina pixabay jpeg
calendar ortodox 2021 09 septembrie sfintii si dreptii parinti ioachim si ana png
ger inghet zapada vremea meteo pexels jpg
santorini insula jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net