Scandalul de la SNSPA ia amploare! Profesoara Mihaela Miroiu știa de abuzurile lui Marius Pieleanu și nu ar fi făcut nimic

Scandalul de la SNSPA pare a fi tot mai departe de final. O fostă studentă a făcut dezvăluiri.  Spune că profesoara Mihaela Miroiu nu a reacționat în niciun fel atunci când i-a cerut disperată ajutorul deoarece cadrul didactic Marius Pieleanu i-ar fi făcut avansuri, scrie adevărul.ro

Mihaela Miroiu Foto: Inquam Photos George Călin
Mihaela Miroiu Foto: Inquam Photos George Călin

"Am venit și v-am spus cum Pieleanu îmi face avansuri de câteva luni"

Comentariul fostei studente (Claudia Radu) la postarea profesoarei Mihaela Miroiu, postare ștearsă sau limitată între timp, a sunat astfel: „Doamna profesoară, v-am îndrăgit mult, tare mult. Erați așa cum mi se părea că trebuie să fim noi, toate fetele și femeile, în urmă cu mai bine de 20 de ani. V-am ales și ați acceptat să îmi fiți coordonatoare de lucrare de licență, master, apoi doctorat. Sorbeam fiecare cuvânt pe care ni-l spuneați la cursuri sau în discuțiile amicale. Și am venit și v-am spus, tremurând, cum Pieleanu îmi face avansuri de câteva luni, și cum risc să nu pot intra la examenul de licență din cauza lui. Și asta pentru ca i-am refuzat avansurile. 

Eram în primii 10 elevi din an, bursieră în toți cei 4 ani. Mi-ați cerut răgaz să vorbiți cu el, apoi mi-ați spus ca trebuie să merg să rezolv asta între 4 ochi, că nu puteți interveni în relația dintre profesor și student. Și lumea mea s-a prăbușit. Tocmai ce ne spuseseți la curs că, în cazuri de agresiune, victima nu trebuie pusă niciodată față în față cu agresorul.   

Și acum, după mai bine de 20 de ani, am lacrimi în ochi când îmi amintesc. Și stare de vomă când îl văd la TV. Ați știut. Ați știut și după câțiva ani când am venit și v-am zis că nu scap de furia lui, că încearcă să mă vorbească de rău pe unde întâlnește oameni care mă cunosc, că strigă injurii după mine pe stradă când ne întâlnim întâmplător. Ați știut...", a mărturisit o fostă studentă la o postare făcută de profesoara Mihaela Miroiu, care a fost apoi ștearsă. 

Ce susține profesoara Mihalea Miroiu 

Mihalea Miroiu susține în postarea cu pricina că nu era la curent cu „traumele” prin care treceau studentele. Potrivit aceleiași profesoare, „prima plângere clară și informată despre acest subiect a avut loc ieri (n.red luni, 29 iulie), cu ocazia publicării anchetei jurnalistice ”.

Alfred Bulai a fost suspendat de la SNSPA

Amintim că Alfred Bulai, profesorul de la SNSPA, a fost acuzat de abuzuri de mai multe studente și a fost suspendat de la conducerea Departamentului de Sociologie și din toate funcțiile ocupate în cadrul universității.

Alfred Bulai a fost suspendat din funcțiile pe care le ocupa în cadrul SNSPA după ce o investigație jurnalistică îl acuză de abuzuri sexuale asupra unor studente de-a lungul ultimelor trei decenii. Întâmplările au ieşit la iveală în urma unei investigaţii a jurnaliştilor de la Snoop.

De asemenea, conducerea SNSPA a venit și cu o serie de precizări pe tema scandalului care îl vizează pe Alfred Bulai. Astfel, instituția de învățământ a dezvăluit că a început o anchetă penală. De asemenea, în ceea ce privește cererea de pensionare depusă de profesor pe 29 iulie, universitatea explică faptul că reprezintă un act unilateral pe care nu-l poate „aproba” sau respinge și că contractul de muncă va înceta pe 1 octombrie 2024, la începutul anului universitar.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net