Primul scandal sexual de la Hollywood. Celebra actriță care l-a scos pe Hitler de pe prima pagină a ziarelor

Mary Astor (1906-1987) a fost una dintre faimoasele „femme fatale” ale vechiului Hollywood și una dintre cele mai populare actrițe ale cinematografiei mute și clasice. Cu o carieră de succes de peste 40 de ani (peste 100 de apariții în filme), ea a fost mereu în atenția publicului. De asemenea, a fost implicată în cel mai mare scandal sexual al vremii, care a ținut prima pagină a ziarelor pentru o lungă perioadă de timp.

Mary Astor, actrița care l-a scos pe Hitler de pe prima pagină a ziarelor / foto: arhiva Click!
Mary Astor, actrița care l-a scos pe Hitler de pe prima pagină a ziarelor / foto: arhiva Click!

În 1936, Mary Astor a fost în centrul unui scandal atât de mare, încât ştirile despre ea l-au scos de pe prima pagină a ziarelor până şi pe Adolf Hitler, aflat în plină ascensiune. Totul a început când relația ei extraconjugală cu George S. Kaufman, pe atunci cel mai de succes dramaturg de pe Broadway, de asemenea căsătorit, a fost făcută publică.

Primul scandal sexual de la Hollywood

Scandalul s-a axat pe dezvăluirile intime din jurnalul lui Mary, unde a descris relaţiile amoroase pe care le-a avut, furat de către fostul ei soț, Franklyn Thorpe, un medic de la Hollywood. Acesta a vrut să îl folossească pentru a obţine custodia fiicei lor, Marylyn, în vârstă de 4 ani, demonstrând că actrița este o mamă denaturată.

El a citit ce credea actrița despre el: „Nu mai simt nimic pentru el, mă plictisește, îmi pare rău că l-am făcut să se căsătorească cu mine, mă joc cu el“, dar a descoperit și aventura soției sale și pasiunea pe care aceasta sa o făcuse pentru dramaturgul George S. Kaufman. „E minunat, glorios și sper că este ultima mea iubire. Nu pot să-l compar cu nimeni“, scria Mary Aston în jurnal, potrivit adevărul.ro.  

Cu toate că jurnalul nu a fost niciodată probă în timpul procesului, căci judecătorul a decis că nu poate fi admis ca probă, Thorpe a dat publicităţii fragmente din el. Mary Astor a intrat în atenția publicului, iar viața ei privată a devenit subiect de speculații. La doar două zile de la începerea procesului, presa îl numea deja „cel mai rău caz din istoria Hollywoodului“, iar deținătorul „recordului“ era Fatty Arbuckle, acuzat de viol și crimă.

Sătul de circul mediatic, judecătorul le-a ordonat lui Astor şi Thorpe să încheie un acord. În cele din urmă, actrița a triumfat, obţinând custodia fiicei sale timp de nouă luni pe an. A fost încredințată mamei, în timpul școlii, și tatălui pentru perioada vacanțelor și în weekenduri.

În mod surprinzător, deși imaginea sa a fost afectată în timpul scandalului, nu i-a afectat cariera. A jucat ulterior în filme precum „Șoimul maltez“, „Meet Me in St. Louis“ și „The Great Lie“, care i-a adus un Oscar pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar”. Cariera sa a durat şapte decenii şi ea a rămas una dintre „femme fatale“ de la Hollywood.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net