Cât de mare e riscul unui blackout în România din cauza temperaturilor record. Avertisment

Temperaturile extrem de ridicate care sufocă România de câteva zile ar putea provoca o pană de curent uriașă, ca urmare a nivelului scăzut din lacurile de acumulare. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a reluat astăzi avertismentele făcute săptămâna trecută cu privire la acest pericol.

Risc de blackout în România din cauza caniculei

pana de curent jpeg

Luni, a avut loc Comitetul ministerial pentru sectorul energetic, convocat în contextul caniculei.

După şedinţă, Sebastian Burduja a subliniat că nu există un risc asupra echilibrului sistemului energetic naţional sau riscul unor avarii generalizate, pe zone largi, ci doar anumite probleme strict locale.

Declarațiile au fost făcute în urma consultărilor care au avut loc cu Transelectrica şi Dispeceratul Energetic Naţional, alături de operatorii din distribuţie.

„Am participat la şedinţa comandamentului de vară, tocmai pentru că avem de-a face cu o situaţie deosebită din punctul de vedere al condiţiilor meteorologice. Oameni cu experienţă foarte îndelungată în sectorul energetic au spus că este atipic, ca să fiu delicat, să ai zi după zi temperaturi de peste 40 de grade, şi pentru luna iulie, mai ales, această perioadă de caniculă prelungită este cu totul şi cu totul specială”, a spus ministrul Energiei.

Avertisment: urmează încă două luni de caniculă

„Deși este un an foarte secetos, cel mai secetos din ultimul deceniu, avem un grad de umplere satisfăcător, de peste 80 % în lacurile de acumulare.

Trebuie însă să știți că aproximativ 70 % din producția hidro este pe curs de apă, debitele sunt reduse, iar debitul Dunării este în scădere.

Se preconizează o luna august deosebit de călduroasă și, în general vorbind, luna septembrie, încă o lună secetoasă.

Ca urmare a acestor factori trebuie să fim prudenți în a utiliza capacitatea din lacurile de acumulare acum, în luna iulie, când mai avem peste două luni de secetă în România”, a declarat Sebastian Burduja după ședința de urgență.

Astfel, Burduja a punctat că, din cauza temperaturilor ridicate, pot apărea anumite probleme strict locale, dar care ar fi rezolvate în scurt timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchisoare jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
Bali jpg
vant puternic distrugeri jpg
semnul intrebarii jpg
Alfred Bulai / FOTO Arhivă personală / Facebook
457599421 1436432013970085 2985120295267106229 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net