Pană masivă de curent în Republica Moldova, după un atac cu rachete în Ucraina. Maia Sandu, mesaj alarmant

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

O pană uriașă de curent s-a produs în Republica Moldova în urma atacurilor din Ucraina. Rusia a lansat miercuri, 23 noiembrie, un nou raid cu rachete, iar sirenele antiaeriene au răsunat în multe orașe ucrainene.

Maia Sandu, mesaj alarmant, după atacul de miercuri din Ucraina
Maia Sandu, mesaj alarmant, după atacul de miercuri din Ucraina

Atac masiv cu rachete în Ucraina

„Un nou atac masiv asupra facilităţilor de infrastructură (ale Ucrainei, n. red.) este în desfăşurare”, a scris pe Twitter consilierul prezidențial Mîhailo Podoliak.

La Kiev, cel puțin o infrastructură critică a fost lovită. De asemenea, au fost auzite explozii în zone periferice ale orașului, transmit agențiile de presă AFP și Reuters. O rachetă rusească a căzut peste o clădire cu două etaje, provocând cel puțin trei morți și șase răniți.  conform Adevărul.

Furnizorul local de electricitate din Kiev a anunţat întreruperi ale furnizării de electricitate, în timp ce alimentarea cu apă a fost oprită temporar.

Fără curent a rămas și orașul Liov, situat în vestul Ucrainei, după un atac cu două rachete asupra unei substații electrice. Totodată, întreaga regiune Odessa, din sud, a rămas fără electricitate, potrivit şefului administraţiei regionale, citat de CNN și Agerpres.

Explozii, unele produse de apărarea antiaeriană, au mai fost semnalate în regiunile Nikolaev, Poltava şi Dnipropetrovsk, conform sursei citate.

Jumătate din Republica Moldova a rămas fără curent

Capitala Chișinău și mai multe raioane din Republica Moldova sunt afectate de o nouă pană masivă de curent, după bombardamentele de la Kiev. Vicepremierul moldovean Andrei Spînu a anunțat că atacul de miercuri, 23 noiembrie, a produs întreruperi masive de curent şi în toată Republica Moldova.

Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată ţara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a scris Spînu pe pagina sa de Facebook, potrivit AFP.

Pana de curent afectează circa jumătate din Republica Moldova, conform vicepremierului moldovean. 

Mesajul președintelui Maia Sandu: „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric”

„Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați.

Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi. Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință.

Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a declarat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net