Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană. Mesajul Maiei Sandu

Ultima actualizare:

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a semnat joi (3 martie) cererea de aderare la Uniunea Europeană. Documentul va fi adresat zilele următoare preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, țară care deţine președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova

Maia Sandu a precizat că Republica Moldova îşi păstrează neutralitatea, iar cetăţenii rămân calmi şi generoşi, în contextul evenimentelor din Ucraina.

Astăzi semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ea este adresată domnului Emmanuel Macron, Președintele Franței, țara care astăzi deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles. Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar.

Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental. Cetățenii au ales această opțiune. Ei văd viitorul țării noastre în Uniunea Europeană. Știm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm și suntem pregătiți de lucru. Pas cu pas, hotărât, vom parcurge toate etapele pentru a construi viitorul prosper și pașnic al cetățenilor din Moldova”, a declarat Maia Sandu, citată de Ziarul de Gardă din Chișinău.

Klaus Iohannis: "Salut cu caldură demersul istoric de astăzi al Preşedintei Maia Sandu"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România va sprijini Republica Moldova demersul de aderare. ”Salut cu căldură demersul istoric de astăzi al Preşedintei Maia Sandu. România va continua să fie un susţinător sincer, constant şi activ al locului Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în acest demers”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.   

Și Georgia a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană

Și premierul georgian Irakli Garibaşvili a semnat joi cererea de aderare a Georgiei la UE. Republica Moldova și Georgia s-au alăturat Ucrainei în eforturile de aderare, după ce preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat luni o cerere oficială de aderare a țării sale la Uniunea Europeană. Parlamentul European a acceptat marți cererea Ucrainei și a anunțat că ”s-a început o procedură specială de admitere”.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net