Granița Moldovei cu Ucraina, asaltată de refugiați. Ce spune Maia Sandu

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Cozi imense la granițele dintre Ucraina și Moldova se înregistrează deja joi, 24 februarie. Zeci de maşini aşteaptă la punctul de trecere Palanca. Președintele Moldovei, Maia Sandu a anunțat că țara sa cere cetățenilor aflați în Ucraina să vină acasă și se așteaptă la zeci de mii de refugiați în următoarele zile 

Cozi la punctul de frontieră Palanca, la granița dintre Ucraina și Moldova: Foto: adevarul.ro
Cozi la punctul de frontieră Palanca, la granița dintre Ucraina și Moldova: Foto: adevarul.ro

Vămile de la granița dintre Moldova și Ucraina sunt deja luate cu asalt de refugiații care fug din calea războiului. Potrivit adevărul.ro care preia unimedia.info, zeci de maşini aşteaptă la punctul de trecere Palanca.  

Declarația președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu 

”Mai multe curse cu destinaţia Ucraina au aterizat astăzi la Chişinău. Vom avea grijă de aceşti oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creştere a fluxului de tranzit. Instituţiile noastre instalează centre de triere. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijin. Suntem pregătiţi să acomodăm câteva zeci de mii de oameni. Pregătim mai multe scenarii pentru situaţia în care fluxul de refugiaţi va fi şi mai mare”, a declarat Maia Sandu potrivit sursei citate 

Maia Sandu a comunicat că toate instituţiile statului sunt în stare de alertă şi că funcţionează un centru de gestionare a crizei. Ea a anunţat că va fi convocată şi şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale pentru a „întreprinde acţiunile necesare pentru gestionarea acestei crize”.

Ucraina a fost atacată joi dimineață 

Vladimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, o operaţiune specială în Donbas. După anunţul preşedintelui Rusiei, au început să aibă loc explozii în oraşele Kiev, Odesa Harkov şi în estul Ucrainei. Potrivit IPN, au fost mobilizaţi salvatori pentru a amenaja la Palanca corturi pentru refugiaţi.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă nu au confirmat deocamdată informaţia, precizând că vor reveni cu detalii. Potrivit adevărul.ro, consilierul Ministerului de Interne al Ucrainei spune că bombardamentele ruseşti în toată Ucraina s-ar fi soldat cu un mort şi un rănit.

Preşedintele Maia Sandu a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate în contextul situaţiei din Ucraina. MAE le-a cerut moldovenilor să părăsească ţara vecină şi să se abţină de la călătorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net