Actrița legendară care a refuzat o carieră la Hollywood. A avut două mari iubiri, iar unul dintre ei era un „golan de Rahova“

A fost una dintre cele mai îndrăgite actrițe, o emblemă a teatrului și filmului românesc. I s-a oferit șansa de a-și clădi o carieră la Hollywood, dar nu s-a putut desprinde de scena din România. Află din rândurile de mai jos actrița care a rămas și acum o figură memorabilă. 

Hollywood / foto: Pixabay
Hollywood / foto: Pixabay

Se numește Irina Petrescu și s-a stins din viață la 19 martie 2013. Înainte de a-și clădi o carieră în lumea teatrului și a filmului, actrița se pregătea pentru Arhitectură, însă destinul a avut alte planuri pentru ea. 

Irina Margareta Nistor, dezvăluiri despre Irina Petrescu

Actrița Irina Petrescu s-a făcut remarcată grație talentului său actoricesc, nu doar pe scena din România, ci și la Hollywood, acolo unde a primit oferta de a rămâne. 

Irina Margareta Nistor a făcut această dezvăluire într-un interviu oferit la scurt timp de la moartea acesteia:  „Nu este o legendă. Irina Petrescu a fost la Hollywood şi i s-a propus să rămână acolo". 

Criticul de film și-a continuat destăinuirile și a expus motivul pentru care actrița a decis să se întoarcă în țară:

„Din motive personale, a preferat, însă, să se întoarcă în ţară. Era născută să facă film şi a fost modelată de cei mai importanţi regizori români: Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Ion Popescu Gopo sau Gheorghe Vitanidis“, mai spunea Irina Margareta Nistor. 

Cum a ajuns să-și clădească o carieră în actorie 

Irina Petrescu s-a stins din viață în anul 2013
Irina Petrescu s-a stins din viață în anul 2013

Înainte de a deveni o actriță renumită, în timpul școlii, Irina Petrescu se pregătea pentru admiterea la Arhitectură, însă familia acesteia a insistat să dea la Filologie, la Română- Franceză.

„La Arhitectură se cerea mult desen. Am picat examenul din cauză că am făcut prost retroversiunea. Pentru mine, fostă premiantă, a urmat un an umilitor. Părinţii mei, ca să mă consoleze, m-au luat într-o seară cu ei la restaurantul Continental. Şi pe lângă noi a trecut de câteva ori un domn cu barbă care, la un moment dat, a cerut permisiunea să vorbească cu tata. Eu şi mama am crezut că este un fost pacient, dar, după ce domnul a plecat, tata ne-a spus că era regizor, că se numea Savel Stiopul şi că i-a cerut voie ca eu să dau nişte probe pentru un film. Am mers la studio, am făcut nişte fotografii pentru un film al cărui scenariu era scris de Marin Preda. Filmul nu s-a mai făcut, dar Savel mi-a zis: «Te pregătesc eu. Trebuie să te prezinţi la admitere la Institut». M-am pregătit, am dat examen, dar nu am scris în dosar că aveam un unchi deţinut politic, că mama avusese o casă naţionalizată, că mai avuseseră nişte averi pe la ţară“.

Irina Petrescu: „Mi-am dat toate examenele”

Actrița Irina Petrescu
Actrița Irina Petrescu

Cu toate că a studiat un an Filologia, pasiunea pentru teatru a determinat-o să-și urmeze visul: 

„Liviu Ciulei a văzut fotografiile pe care eu le făcusem pentru Savel şi le-a zis asistenţilor să mă cheme la probe. Am dat probe la „Valurile Dunării", le-am luat. Mi-am dat toate examenele de an la Filologie, iar în vară am început filmările la „Valurile Dunării". Şi în anul acela m-am prezentat din nou la Institut, dar acum aveam un film început, aveam un dosar cu tot ce trebuia şi am reuşit să intru la IATC. Aşa am, pe lângă IATC, şi un an de Filologie“, a povestit marea artistă într-un interviu acordat cotidianului Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Pădureanu Catania
vedete revelion colaj instagram jpg
8777996los angeles hollywood sign jpg
alin oprea medana larisa uta jpg
vedete romanesti colaj instagram jpg
Banner Marina Almășan
irina rimes concert sala palatului 2024 4369 1000x667 webp
banner Anamaria Prodan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net