Marile iubiri ale lui Adrian Pintea. Actorul ar fi împlinit 67 de ani

Ultima actualizare:

    Adrian Pinteafoto: Mediafax
Adrian Pinteafoto: Mediafax

Adrian Pintea se născuse pentru a fi actor. Un bărbat frumos care hipnotiza femeile cu ochii săi mari și pătrunzători. În plus, o voce puternică la care nu puteai fi nepăsător. A trăit viața cu patimă, dar ne-a părăsit prea repede, la doar 52 de ani, în ziua de 8 iunie 2007. Azi, pe 9 octombrie, ar fi împlinit 67 de ani.

Iubirile lui Adrian Pintea

La vremea debutului său, în 1980, Adrian Pintea a trăit o poveste de dragoste cu celebra actriță Irina Petrescu, mai în vârstă cu 13 ani. S-au cunoscut când el era încă student ('78-'79), pe când Irina Petrescu avea 36 de ani, iar Adrian doar 23. „Am cunoscut în tinereţe o femeie absolut superbă, mult mai în vârstă decât mine, care mi-a servit lecţiile exacte de inhibare şi de distrugere a propriului meu egoism“, povestea actorul. 


    Irina Petrescu, în tinerețe
Irina Petrescu, în tinerețe

După separarea de aceasta, a urmat o perioadă zbuciumată pentru actor, când a apărut o femeie care, dintr-o mare dragoste pentru el, a renunțat la familia sa. Silvia Mihaela, de profesie arhitect, l-a ajutat pe actor să depășească momentele mai grele din viața sa. Cei doi s-au căsătorit în anul 1984.

Ca profesor, Adrian Pintea a stârnit adevărate pasiuni printre studente. În anul 1993, Laura Jianu, o studentă la clasa lui Alexandru Repan, se îndrăgostește nebunește de el și, de dragul lui, face eforturi pentru a-i fi mereu mai aproape. Laura a trecut la clasa Olgăi Tudorache, pentru a fi mai aproape de iubitului ei, asistentul Adrian Pintea. Iubirea lor s-a încheiat brutal după ce Laura a absolvit facultatea. Ea s-a măritat si a plecat în Anglia. Dar, relația dintre Adrian și soția sa, Silvia Mihaela, se rupsese iremediabil. Cei doi au divorțat.


    Adrian Pintea și Lavinia Tatomirfoto: arhivă personală
Adrian Pintea și Lavinia Tatomirfoto: arhivă personală

Lavinia Tatomir, ultima iubire a lui Adrian Pintea

Adrian Pintea o întâlnește curând pe Lavinia Tatomir. El avea 43 de ani, ea 16. Lavinia era fiica medicului actorilor Teatrului National din Craiova. Diferența de vârstă dintre cei doi, când s-au casatorit, era de aproape 27 de ani. Pe 25 decembrie 2000, Lavinia Tatomir, proaspată studentă la Medicină, a devenit doamna Pintea.


    Mormântul lui Adrian Pinteafoto: Click!
Mormântul lui Adrian Pinteafoto: Click!

Adrian Pintea a încetat din viață în după-amiaza zilei de vineri 8 iunie 2007, la Spitalul Clinic Fundeni, unde a fost internat în stare gravă. Ceremonia de înmormântare a avut loc la Cimitirul Bellu din București, pe 10 iunie 2007. Actorul, de religie romano-catolic, cavaler al Ordinul Templierilor, a fost însoțit pe ultimul drum de familie, colegi și calul său Duran.

Cine a fost Adrian Pintea

Actorul român Adrian Pintea s-a născut pe 9 octombrie 1954. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC) Bucureşti, în 1979. A debutat în teatru la 23 de ani, încă student (1977), iar în anul următor a fost distribuit în primul său rol important, Romeo, din ”Romeo și Julieta”, de Shakespeare. Marele regizor român, Liviu Ciulei, îl remarcă și în oferă un rol în celebrul specatcol de la ”Bulandra, ”Pescărușul” de Cehov. Urmează un lung șir de roluri pe scenele cele mai importante din țară. Tot la 23 de ani debutează și în film, iar la  26 de ani joacă rolul principal - și cel mai important din carieră- Iancu Jianu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net