Am mers 20 de minute pe jos ca să-mi cumpăr bilet electronic
„Mersul pe jos face piciorul frumos", spune o vorbă din popor. Nu mi-am închipuit însă că voi ajunge să umblu 20 de minute prin soare pentru a găsi un chioşc de unde să-mi cumpăr un card RATB. Asta pentru că în Bucureşti există peste 2.000 de staţii pentru mijloacele de transport în comun şi doar 95 de ghişee care vând bilete electronice.
Ferească sfântul să fii nevoit să circuli cu mijloacele de transport în comun dacă nu ai card de călătorie! Ori rişti şi mergi pe blat, dar te paşte o amendă între 50 şi 100 de lei, ori o iei uşor, la pas, până la primul ghişeu întâlnit în cale.
Atenţie, nu orice chioşc RATB vinde bilete electronice, ci doar cele pe care scrie „Emitere". Pe jos am luat-o şi eu, pe traseul tramvaiului 36, sperând să ajung în zona Morarilor unde aveam treabă. Surpriză însă: la staţia „Reînvierii", unde am vrut să mă urc, nici urmă de ghişeu.
Reînvierii
Din păcate, nu pot urca pentru că nu am de unde să-mi cumpăr bilet electronic
Abia la patru staţii distanţă, după ce am traversat şoseaua Colentina şi am trecut de Piaţa Obor, am găsit unul. „S-a făcut o propunere, dar Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu ne-a acordat bani pentru investiţii.Anul acesta doream să achiziţionăm automate pentru bilete, pentru a le posta în toate zonele circulate", ne-a declarat Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt al RATB.
Bucur Obor
Ghinion curat! Ghişeul din faţa magazinului Obor nu vinde carduri
Biletul din hârtie, scos din uz din luna mai
Vechiul bilet de hârtie a fost scos din uz începând cu luna trecută. În locul lui, bucureştenii şi nu numai folosesc cardurile electronice. Potrivit RATB, există 135 de ghişee de reîncărcare şi 95 de ghişee de emitere şi reîncărcare.