Amenzi de 11 milioane de euro, date de polițiști în 5 zile

Ultima actualizare:

    Polițiștii au făcut filtre pe străzi și au dat amenzi în cazul șoferilor găsiți fără declarație sau adeverință de la angajator Foto: Poliția Română
Polițiștii au făcut filtre pe străzi și au dat amenzi în cazul șoferilor găsiți fără declarație sau adeverință de la angajator Foto: Poliția Română

Amenzile pentru nerespectarea ordonanțelor militare curg de la o zi la alta. În ultimele cinci zile, polițiștii au dat amenzi în valoare de peste 11 milioane de euro, potrivit datelor oficiale transmise de IGPR.

Restricțiile de circulație sunt în vigoare până pe 15 mai, atunci când expiră starea de urgență. Timp în care, cei care ies din casă trebuie să aibă declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator că merge la serviciu.

Iar motivele trebuie să fie întemeiate: ies rapid la cumpărături, la medic, la înmomântarea unui membru al familiei, la service cu mașina.

Zilnic, aproximativ doar cinci zile, 22- 26 aprilie, oamenii legii au dat amenzi în valoare de 11 milioane de euro (aproximativ 50 de milioane de lei). Media pe zi a fost de 11 milioane de lei.

Pe 26 aprilie, a scăzut puțin valoarea, aceasta fiind de peste 9,2 milioane de lei.

De la începutul stării de urgență și până în prezent, polițiștii au dat amenzi de peste 100 de milioane de euro, valoarea lor fiind între 2.000 și 20.000 de lei, pentru persoanele fizice, și între 10.000 de lei și 70.000 de lei, pentru persoanele juridice, în funcție de cum a decis agentul.

Amenzile se pot achita la jumătate din sumă dacă plata se face în maximum 15 zile de la încetarea stării de urgență.

Cei care consideră că au fost sancționați abuziv pot constesta procesul verbal în instanță, iar cei de la APADOR-CH au postat pe site-ul instituției un model de plângere https://www.apador.org/cum-se-contesta-o-amenda-de-covid-19/.

 Tot aici găsiți și alte sfaturi legat de acest subiect.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/potop-de-amenzi-si-doua-zi-de-paste-12000-de-politisi-au-stat-pe-strazi

https://www.click.ro/news/national/cat-te-costa-daca-incalci-ordonantele-militare-cum-sunt-amenzile-date-romania-fata

http://Cele mai întâlnite întrebări despre ordonanțele militare. 37 de răspunsuri care pot lămuri pe toată lumea

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net