Amenzi de 125.000 de lei după greva de la metrou. Plângere de la Metrorex, înaintată la DIICOT, pentru sabotaj și terorism

image
Vineri, 26 martie, protest spontant la metrouInquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Poli┼úia Capitalei a anun┼úat, vineri, c─â a fost sesizat─â de c─âtre conducerea Metrorex cu privire la ├«nc─âlcarea Legii 535/2004, privind prevenirea ┼či combaterea terorismului, iar pl├óngerea a fost ├«naintat─â DIICOT. Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, spune c─â "cine ╚Öi-a asumat s─â fac─â o astfel de ac╚Ťiune, fie ea ╚Öi spontan─â, va pl─âti ├«n fa╚Ťa legii".

ÔÇŁA fost primit─â o sesizare din partea Metrorex, privind ├«nc─âlcarea art. 1 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea ┼či combaterea terorismului, care a fost ├«naintat─â, de urgen┼ú─â, Direc┼úiei de Investigare a Infrac┼úiunilor de Criminalitate Organizat─â ┼či TerorismÔÇŁ, a transmis, vineri, Poli┼úia Capitalei.

Sursa citat─â a prcizat c─â, sub supravegherea Parchetului de pe l├óng─â Judec─âtoria Sectorului 4, institu┼úia a declan┼čat cercet─âri, conform art.218 alin(4)din Legea nr. 62 din 2011 a dialogului social: ÔÇŁdeclararea grevei de c─âtre organizatori cu ├«nc─âlcarea prevederilor art. 205 constituie infrac┼úiune ┼či se pedepse┼čte cu ├«nchisoare de la o lun─â la un an sau cu amend─â, respectiv neasigurarea serviciilor de transport, la cel pu┼úin o treime din activitatea normal─âÔÇŁ.

Greva de la metrou. 23 de amenzi date de jandarmi

ÔÇŁDe asemenea, Jandarmeria Capitalei a aplicat, p├ón─â ├«n prezent, 23 de sanc┼úiuni contraven┼úionale, ├«n valoare de 125.000 de lei pentru:

  • nerespectarea m─âsurilor privind organizarea de adun─âri publice ├«n spa┼úii ├«nchise, a┼ča cum este prev─âzut ├«n Legea nr. 55 din 2020 privind unele m─âsuri pentru prevenirea ┼či combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
  • desf─â┼čurarea protestului f─âr─â autorizare, fapt─â prev─âzut─â de Legea nr. 60/1991 ┼či
  • nerespectarea m─âsurilor sanitare, cum este prev─âzut tot ├«n Legea nr. 55 din 2020 privind unele m─âsuri pentru prevenirea ┼či combaterea efectelor pandemiei de COVID-19ÔÇŁ, a mai transmis Poli┼úia Captalei.

Lucian Bode: "Conmflictul spontan e ilegal în starea de alertă"

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a spus cum au intervenit poli╚Ťi╚Ötii ╚Öi jandarmii, at├ót la metrou, dar ╚Öi la suprafa╚Ť─â, ├«n mijloacele de transport ale STB. ÔÇ×Cine ╚Öi-a asumat s─â fac─â o astfel de ac╚Ťiune, fie ea ╚Öi spontan─â, va pl─âti ├«n fa╚Ťa legii, de acest lucru s─â fi╚Ťi convin╚Öi. Am avut aceste discu╚Ťii ╚Öi cu domnul prim-ministru Florin C├«╚Ťu ╚Öi acela╚Öi mesaj l-a transmis. Dosarul este legat de ├«nc─âlcarea prevederilor legale, c─â au obliga╚Ťia s─â asigure minimum o treime din capacitatea de transport, nu s─â ├«ntrerup─â ├«n integralitate transportul cu metroul. Pl├óngerea din partea Metrorex ├«i acuz─â pe cei care particip─â la acest protest spontan de sabotaj, de terorism. Respectiva pl├óngere am transmis-o de urgen╚Ť─â c─âtre DIICOTÔÇŁ, a spus Bode.

image
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bodefoto: Facebook

Ministrul a mai spus c─â sutele de mii de persoane care nu au putut circula azi cu metroul au fost puse ÔÇ×├«n situa╚Ťia de a se ├«mboln─âviÔÇŁ. ÔÇ×Am trimis efectivele noastre ├«n sta╚Ťiile de metrou. Am intervenit, am intrat ├«n respectivele sta╚Ťii, pentru a-i determina pe cei care au declan╚Öat acest protest spontan s─â respecte m─âsurile de siguran╚Ť─â. La suprafa╚Ť─â am intervenit ├«n sta╚Ťiile STB, ├«n mijloacele de transport pentru a recomanda bucure╚Ötenilor s─â respecte regulile. Prioritatea a fost siguran╚Ťa cet─â╚ŤenilorÔÇŁ, a completat ministrul de interne.

ÔÇ×Legea este lege pentru to╚Ťi. ├Än condi╚Ťiile ├«n care ├«╚Ťi asumi s─â declan╚Öezi un conflict spontan, trebuie s─â ╚Ötii c─â ├«n starea de alert─â este ilegal. C├ónd declan╚Öezi un conflict de munc─â, ai obliga╚Ťia legal─â s─â asiguri minim o treime din transportul cu metroul ├«n Bucure╚Öti. Aceste lucruri au fost desconsiderate ╚Öi vor suporta prevederile legale ├«n vigoare. Noi am deschis un dosar penal ├«n sensul ├«n care nu sunt respectate regulile ╚Öi prevederile legale asigur─ârii continuit─â╚Ťii tranportului publicÔÇŁ, a mai spus Lucian Bode.

Citește și:

Haos la metrou dup─â o grev─â spontan─â. Niciun tren nu circul─â vineri diminea╚Ť─â

VIDEO Imagini cu haosul de la metrou dup─â greva spontan─â de vineri diminea╚Ťa. C─âl─âtorii, revolta╚Ťi

Reac╚Ťia autorit─â╚Ťilor, despre motivele grevei de la metrou: ÔÇ×Totul pentru ca╚ÖcavalÔÇŁ

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
Screenshot 2022 06 28 at 19 48 24 png
BeFunky collage (35) jpg
FotoJet (5) jpg
5 front bac toata clasa jpg
teodora alex insula iubirii3 png
image
image
image
image
sfintii petru si pavel jpg
calendar ortodox 2021 29 iunie sfintii apostoli petru si pavel gabriel toma chituc jpeg
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a