Angajații din cadrul cărei instituții ar putea beneficia de un nou spor de 25% din salariul de bază

Salariații din cadrul Agenției Naționale de Integritate ar urma să beneficieze de creșteri de venituri cu 25 de procente, totul pentru că ar putea să aibă parte de un nou spor, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie adoptat de Camera Deputaților, scrie adevărul.ro.

Salariații din cadrul ANI ar urma să beneficieze de un nou spor Foto: Facebook
Salariații din cadrul ANI ar urma să beneficieze de un nou spor Foto: Facebook

De sporul de risc și de solicitare neuropsihică ar urma să beneficieze și angajații din cadrul Agenției Naționale de Integritate. Sporul de 25% din salariul de bază este prevăzut în raportul de admitere al proiectului de lege, aflat acum pe masa deputaților, la votul final.

Ionel Stancu, reprezentantul Asociației Macedonenilor din România, este cel care a venit cu un amendament și a cerut acest spor. Deputatul din Grupul minorităților ar vrea ca angajații din cadrul ANI să aibă beneficii salariale care se aplică în prezent celor din DNA, DIICOT, judecătorilor sau magistraților. Și judecătorii CCR beneficiază de aceste sporuri. 

Rolul Agenției Naționale de Integritate 

Agenția Națională de Integritate este o instituție independentă operațional din țara noastră, specializată în verificarea averilor dobândite în timpul exercitării unei funcții publice, conflictelor de interese și a incompatibilităților. Agenția a fost înființată în anul 2007. 

 Ce categorii de români beneficiază de creșteri de venituri 

Luna martie vine cu bani în plus pentru mai mulți români. De la 1 martie, indemnizația de șomaj, indemnizația pentru creșterea copilului și venitul minim garantat ar trebui să crească cu aproape 14%. Adică cu rata medie a inflației din 2022. Indicele social de referință ar urma să crească de la 525 de lei la 598 de lei.

Putem să vorbim și despre veniturile pensionarilor. Cei care au pensii mai mari de 4.000 de lei vor primi înapoi banii pe care statul i-a reținut anul trecut, în 2022, din veniturile lor pentru contribuția la sănătate. Măsura vine în urma unei decizii date de Curtea Constituțională la sfârșitul anului trecut. 

Citește continuarea articolului pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net