Angajații Poștei nu au mai participat la greva anunțată. Salariile lor vor crește din această vară

Majoritatea covârşitoare a salariaţilor Companiei Naţionale "Poşta Română" (CNPR) nu a participat la greva de avertisment declanşată miercuri dimineaţa. A fost anunțată o mărire de salariu care se va aplica din luna iunie a acestui an, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale Poșta Română, relatrează Agerpres.

Poșta Română: Majoritatea covârșitoare nu a participat la protest

image

„Majoritatea covârşitoare a salariaţilor Companiei Naţionale "Poşta Română" nu a intrat în grevă de avertisment (...)

Suntem convinşi că reformele profunde desfăşurate în ultimii ani au avut rezultate vizibile şi concrete, majoritatea covârşitoare a salariaţilor susţinând drumul vizibil ascendent al Poştei Române.

Asigurăm toţi partenerii şi toţi clienţii noştri de faptul că toate obligaţiile contractuale ale Poştei Române vor fi îndeplinite întocmai.

Asigurăm pe toţi beneficiarii de servicii poştale, inclusiv pensionarii şi beneficiarii serviciilor de justiţie din România, că activitatea nu va fi perturbată", menţionează CNPR.

În ceea ce priveşte greva de avertisment anunţată pentru miercuri, 20 martie, instituţia subliniază că informaţiile vehiculate în presă privind numărul de salariaţi aflaţi în grevă de avertisment "sunt departe de adevăr".

Salariile vor crește în medie cu 250 de lei

Potrivit sursei citate, CNPR este o companie stabilă, iar prin procesul amplu de modernizare s-a reuşit reorganizarea administraţiei centrale (numărul salariaţilor a scăzut de la peste 800 la aproximativ 350) şi realizarea de achiziţii importante.

"Compania a avut o creştere solidă a cifrei de afaceri care s-a regăsit în stabilitatea financiară a Poştei prin plata salariilor la timp. Am asigurat creşteri succesive de salariu în ultimii ani, sporuri şi bonuri de masă, majorate cu 100% în 2023.

Vom continua să creştem veniturile salariaţilor. În prezent, Poşta funcţionează mai bine decât oricând, fără contract colectiv de muncă, iar toţi salariaţii beneficiază de toate drepturile.

Începând cu luna iunie 2024, salariile vor creşte în medie cu 250 lei şi intenţionăm să continuăm procesul acesta de creşteri salariale într-un ritm rapid", se arată în comunicatul citat.

Poşta Română este liderul de piaţă în sectorul serviciilor poştale şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români, printr-o reţea extinsă de 5.500 de oficii poştale.

În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, care deţine 93,52% din pachetul de acţiuni. Fondul Proprietatea deţine 6,48% din capitalul social al companiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net