ANM anunță cele mai scăzute temperaturi din luna ianuarie. Minimele ajung și la -17 grade

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a declarat că în următoarea perioadă vremea se va răci de la o zi la alta, iar în depresiuni sunt aştepate minime de până la minus 17 grade.

ANM anunță cele mai scăzute temperaturi din luna ianuarie Foto: Shutterstock
ANM anunță cele mai scăzute temperaturi din luna ianuarie Foto: Shutterstock

Dacă până acum câteva zile vremea a fost însorită, iată că odată cu venirea ploilor au ajuns și la noi temperaturile cu minus. „Ne aşteptăm la o vreme în răcire de la o zi la alta. Dacă mâine maximele la nivelul întregii ţări se vor situa de la -2 până la 7 grade Celsius, de marţi procesul de răcire va deveni mai intens. Vorbim de temperaturi în scădere, cu minime care care în drepesiuni să se situeze la -12 -13 şi -3 în restul ţării, în zona litoralului. Vor fi temperaturi negative în toată ţara”, a declarat directorul general al ANM, la Digi 24.

E posibil ca miercuri şi joi, pe parcursul nopţilor şi dimineţilor să consemnăm cele mai scăzute valori ale temperaturilor minime de până în prezent din luna ianuarie, care în zonele depresionare e posibil să scadă la -15, -17 grade”, a adăugat aceasta.

Conform sursei citate, cel mai frig va fi în vestul, centrul şi estul ţării.  „Vorbim de primele zile geroase cu valori care să scadă sub -15 -17 grade Celsius, cu minime negative mai mult de 3 zile consecutive pe parcursul acestei săptămâni”, a explicat Elena Mateescu.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor scădea şi în Capitală, unde la mijlocul săptămânii minimele sunt aşteptate să coboare până la -7, -8 grade Celsius. Spre sfârşitul săptămânii însă, vremea se va încălzi, mai ales în sud şi sud-estul ţării, iar maximele vor ajunge chiar la 8, 9 grade Celsius.   

Este posibil mâine să consemnăm precipitaţii sub formă de ninsoare locală în Moldova şi zonele de munte, posibil ploi şi lapoviţă în Banat, pe arii restrânse în Transilvania, dar şi intensificări ale vântului în regiunile extracarpatice, unde vitezele la rafală, mai ales seara şi noaptea, în jumătatea estică a Munteniei, în Dobrogea, Sudul Moldovei, să înregisteze valori de 55 până la 65 km/h, amplificând senzaţia de rece”, a precizat Elena Mateescu. 

În Bucureşti, săptămâna începe cu o vreme închisă, cu precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare mâine noapte, posibil, vântul să aibă intensificări mai mari spre seară şi pe parcursul nopţii, la rafală de 50-55 km/h, după care, spre finalul săptămânii, să vorbim şi în Bucureşti de valori peste medie, de 7, 8, 9 grade Celsius”, a mai adăugat directorul ANM.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net