Anunț de ultimă oră MAE! O țară europeană prelungește controalele la frontiere

Conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE), autoritățile unei țări din Europa au decis să extindă controalele la punctele de frontieră până la data de 11 noiembrie 2024.

MAE anunță controale prelungite la frontiera Norvegiei / foto: Inquam Photos
MAE anunță controale prelungite la frontiera Norvegiei / foto: Inquam Photos

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Norvegia că autoritățile norvegiene vor prelungi regimul de control la trecerea frontierei interne prin punctele de graniță - inclusiv porturile de conexiune cu feribotul către spațiul Schengen - până la data de 11 noiembrie 2024.

De ce acte au nevoie românii care ajung pe cale maritimă în Norvegia

Pentru a intra pe teritoriul Norvegiei prin rutele maritime, cetățenii români trebuie să prezinte un pașaport valabil, acesta fiind singurul document de călătorie acceptat la controlul de frontieră norvegian.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară contactând Ambasada României în Regatul Norvegiei la următoarele numere de telefon: +47 22561237, +47 22446951, +47 22556832, +47 22558227. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

De asemenea, pentru cetățenii români care se confruntă cu situații dificile, speciale sau de urgență, este disponibil și telefonul de urgență al Ambasadei României la Oslo: +47 99153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet oslo.mae.ro și www.mae.ro pentru informații suplimentare și actualizate.

Extinderea controalelor la frontieră este, în general, motivată de preocupările legate de securitate și de gestionarea migrației. Autoritățile norvegiene își propun să prevină intrarea ilegală a persoanelor și să asigure siguranța națională.

Aceste controale sunt măsuri temporare menite să răspundă unor circumstanțe speciale, cum ar fi amenințările teroriste sau fluxurile migratorii necontrolate.

Punctele de frontieră vizate

Porturile de Conexiune cu Feribotul: Controlul va fi strict în porturile de unde pleacă feriboturi către alte țări din spațiul Schengen, cum ar fi Danemarca, Germania și Suedia. Aceste puncte sunt considerate cruciale pentru monitorizarea traficului de persoane și mărfuri.

Frontierele Terestre și Aeriene: Deși accentul se pune pe porturile maritime, controalele se vor aplica și la frontierele terestre și în aeroporturi, pentru a asigura un sistem de securitate complet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net