Apărătorii Patriei, singura piaţă cu acces direct la metrou

Ultima actualizare:

    Piaţa Apărătorii Patriei va fi dată în folosinţă în luna aprilie a acestui an
Piaţa Apărătorii Patriei va fi dată în folosinţă în luna aprilie a acestui an

Surprize, surprize pentru locuitorii sectorului 4. Muncitorii care lucrau la dezafectarea fostei pieţe Aparătorii Patriei şi la realizarea celei noi au descoperit o gură de metrou aferentă staţiei Apărătorii Patriei, care n-a fost folosită niciodată. Edilii sectorului 4 vor să încorporeze noua descoperire în viitorul centru agro-alimentar, pentru a facilita accesul cumpărătorilor la piaţă.

Staţia Apărătorii Patriei, de pe magistrala a II-a, a fost dată în folosinţă în anul 1986. La acea dată, constructorii nu au amenajat ambele guri de intrare-ieşire la metrou, ci doar una. Vreme de 25 de ani, cea de-a doua gură de metrou a stat acoperită cu o uşă metalică, sub fosta piaţă Apărătorii Patriei. Edilii sectorului 4 intenţionează acum să folosească această descoperire pentru a facilita accesul bucureştenilor la noua piaţă.

Metrorex a anunţat că la începutul săptămânii viitoare va elibera avizul necesar continuării proiectului în aceste condiţii. Năstruşnica descoperire va întârzia însă lucrările cu cel puţin o lună. „Iniţial am fost foarte supărat atunci când am fost informat de existenţa accesului în staţia de metrou. Voiam să inaugurăm noua piaţă la 8 martie, pentru a face un cadou doamnelor şi domnişoarelor. Ulterior, am ajuns să mă bucur că s-a întâmplat aşa, pentru că facilităm astfel accesul bucureştenilor la noua piaţă”, a declarat azi primarul Cristian Popescu Piedone.

Noua piaţă Apărătorii Patriei va avea parter şi un etaj şi va găzdui spaţii pentru comercializarea legumelor, fructelor şi produselor tradiţionale. Mai mult, aici va fi amenajat un abator ultramodern pentru tăierea mieilor. În fiecare an, de Paşte, aici funcţionează singurul târg de miei vii din Capitală. Pentru sacrificarea lor, va fi creată această hală de asomare a mieilor, în conformitate cu standardele impuse de comunitatea europeană.

Investiţia se ridică la circa 7 milioane de lei, însă fondurile vor fi suplimentate pentru achiziţia unei scări rulante pentru dotarea gurii de metrou.

O altă gură de metrou, amplasată la Piaţa Sudului, asigură accesul bucureştenilor la Sun Plaza Mall. Complexul comercial e legat de staţia Piaţa Sudului printr-un tunel subteran. Vreţi să ştiţi mai multe lucruri inedite despre reţeaua de metrou din Capitală? Citiţi ziarul Click! de mâine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
naufragiu BUN jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net