Apare o nouă cale rutieră în România. Este vorba de două poduri importante care vor fi gata în doi ani

Unul dintre cele mai așteptate proiecte este gata să ia startul. Este vorba despre un proiect uriaș care va face legătura între Republica Moldova și România. A fost desemnat constructorul, iar directorul CNAIR a dat ultimele detalii.

În ce constă proiectul

image

Constructorul ansamblului de poduri peste Prut de la Ungheni a fost desemnat – NESS PROIECT EUROPE SRL. Acesta are la dispoziție 151,68 milioane de lei şi 24 de luni pentru construcţia podurilor, a drumului de legătură cu Autostrada A8 şi a punctului de trecere a frontierei.

Anunțul a fost făcut luni de directorul CNAIR, Cristian Pistol pe pagina sa de facebook.

„Am desemnat astăzi constructorul ansamblului de poduri peste Prut de la Ungheni! NESS PROIECT EUROPE SRL are la dispoziţie 151,68 milioane de lei (fără TVA) şi 24 de luni (6 luni proiectare şi 18 luni execuţie) pentru construcţia podurilor, a drumului de legatură cu Autostrada A8 (Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni) şi a punctului de trecere a frontierei”, a precizat Pistol.

Detalii despre cele două poduri

Potrivit acestuia, prin contractul finanţat din fonduri europene nerambursabile (CEF) se va asigura o nouă legătură rutieră între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (raionul Ungheni).

Cele două poduri vor fi ridicate cate unul pe fiecare sens de circulație și vor avea o lungime de minimum 261,20 metri.

Contractul va putea fi semnat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii, respectiv după soluţionarea acestora.

Pentru construcția primului pod la nivel de autostradă peste Prut, de la Ungheni, care face parte din proiectul Autostrăzii A8 și care va avea și punct de trecere a frontierei, au fost trei oferte.

Podul peste Prut de la Ungheni va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net