Aşa întreţinem corect frigiderul pe timp de vară
Nu depozita produse umede
Vara avem frigiderul plin cu fructe şi legume. Pentru a evita alterarea acestora şi, implicit, împrăştierea unui miros neplăcut, este bine să nu depozitezi în frigider legumele şi fructele ude. Salata, ceapa sau spanacul sunt foarte sensibile şi se pot strica repede.
Foloseşte folii şi caserole
Este indicat să foloseşti caserole acoperite pentru conservarea diferitelor produse alimentare. Oalele cu mâncare trebuie acoperite cu capac, iar celelalte produse trebuie învelite în folie alimentară sau pungi de hârtie. Nu folosi la ambalarea alimentelor folia de aluminiu! Este extrem de periculoasă pentru sănătate!
Spală toate părţile demontabile
Înainte de a curăţa şi spăla interiorul frigiderului, scoate toate părţile demontabile ale acestuia: rafturi, sertare, grilaje. Toate aceste componente detaşabile, fie că sunt din sticlă sau plastic, se spală separat cu apă şi detergent, iar apoi se lasă la uscat.
Apelează la bicarbonat
Pentru îndepărtarea mirosului poţi folosi cu încredere bicarbonatul de sodiu. După ce ai dezgheţat frigiderul şi l-ai curăţat bine, aşază în interior un bol în care ai presărat câteva linguri de bicarbonat de sodiu. În câteva ore, mirosul neplăcut şi umezeala vor dispărea. Bicarbonatul are proprietăţi dezinfectante, deci poţi să-l foloseşti şi la curăţarea aparatului frigorific.
Şterge frigiderul cu oţet
O altă soluţie pentru a scăpa de mirosul neplăcut din frigider este oţetul de mere. Ai nevoie de o soluţie din oţet de mere şi apă şi un burete curat cu care să ştergi pereţii frigiderului, după ce l-ai degheţat. După ce ştergi cu atenţie, nu mai este nevoie să clăteşti.