Aşa vrea sudul Litoralului să «fure» milionarii din Mamaia
Lumea bună vine să se distreze la Mamaia. Însă din această vară lucrurile se vor schimba radical. Investitorii bagă bani mulţi în sudul Litoralului ca să-i atragă pe milionari la relaxare.
Nu vezi ţipenie de om pe străzile din sudul Litoralului. Hotelurile sunt încă închise, deşi sezonul estival a început de o lună, iar altele au lacătele pe uşă de ani buni. Sunt în paragină şi aşa ar rămâne şi de acum încolo, în cazul în care oamenii cu bani nu ar investi şi aici. Dacă anul trecut hotelurile comuniste de două stele Cocor şi Pajura din Venus au fost transformate cu 12 milioane de euro în Mera Resort, de 4 stele, acum a venit rândul staţiunii Cap Aurora să înflorească. Acelaşi investitor a cumpărat hotelurile Onix şi Safir şi vrea să le transforme cu 13 milioane de euro într-un complex all inclusive de 4 stele.
Aici va fi raiul milionarilor dornici de relaxare, începând din iulie. Apartamentele, amplasate în trepte, vor avea jacuzzi pe balcon, iar în buza grădinii vor fi amenajate două piscine, dintre care una cu vedere spectaculoasă la mare. Ieri, muncitorii lucrau de zor.
“Deocamdată nu am stabilit tarifele, dar cu siguranţă că vor fi aceleaşi ca la Mera Resort din Venus. O cameră dublă pentru două persoane costă 614 lei pe noapte, cu all inclusive, iar suplimentul de masă pentru copii este între 62 şi 85 de lei, în funcţie de vârstă. La apartamente nu am stabilit preţul”, ne-a declarat Mihaela Surin, managerul executiv al Mera Resort.
Hotelul Astra din Mangalia, aflat pe faleză, şi-a schimbat şi el faţa de anul acesta. Se numeşte Mera Brise, are 4 stele, plajă privată, iar primii turişti sunt aşteptaţi la sfârşitul lunii viitoare. O cameră dublă cu mic dejun inclus este între 434 şi 474 de lei.
Hotelurile Sulina, Dobrogea şi Delta din Neptun au fost cumpărate la pachet de un alt român potent financiar şi le-a integrat în complexul 2D cu camere de 3 şi 4 stele. “Camera dublă costă 350 de lei pe noapte, în plin sezon, iar cea de 4 stele, 450 de lei. Apartamentul ajunge la 700 de lei. În tarif este inclus micul dejun şi accesul la SPA, dar fără masaje”, au precizat reprezentanţii complexului 2D.
Vin trei luni de secetă și temperaturi ridicate
Vom simți lipsa ploilor în această vară, spun specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Lunile iunie, iulie și august vor fi secetoase în aproape toată țara. Cei mai feriți de arșiță vor fi românii care locuiesc în zona montană. Muntenia și Oltenia sunt polii caniculei și în acest an. Aici se vor atinge valori de 34-35 de grade încă din luna iunie, dar vor depăși 37 de grade în luna iulie. Prognoza meteo pe trei luni a ANM arată că vom avea parte de temperaturi peste cele medii anuale înregistrate până acum, cu precipitații sporadice.
- IUNIE. Temperaturile medii vor urca la 22 de grade Celsius în Muntenia și Oltenia, valori ușor mai ridicate decât anul trecut. Aproape la fel de cald va fi în Banat, Dobrogea și Moldova, în timp ce maramureșenii și ardelenii vor fi și în acest an mai feriți de căldura excesivă. Ploile vor lipsi în iunie în mai toată țara, însă excepție fac zonele montane. Pe alocuri, precipitațiile vor fi în exces, cu valori de până la 107 litri/mp în Banat.
- IULIE. Urmează o lună mai caldă decât norma climatologică, în special în sudul, sud-estul și vestul țării. Aici se vor atinge ușor temperaturi de 37 de grade, în vreme ce valorile termice medii se vor situa în jurul a 24 de grade Celsius. Vom simți lipsa ploii în iulie în aproape tot teritoriul, însă cel mai redus nivel de precipitații se va consemna în Dobrogea (până la 59 litri/mp).
- AUGUST. Temperaturile vor depăși valorile medii lunare doar în sud, sud-est și vest, în vreme ce în restul țării vor fi mai apropiate de normal. Aici se vor înregistra valori maxime de 34-35 de grade Celsius, iar temperaturile medii vor urca la 23 de grade. Ploile vor fi sporadice, iar cele mai mici cantități vor fi tot în Dobrogea (între 28 și 40 litri/mp).