Asistenta umilită de vecini, întâmpinată cu flori de militarii din Galați
Asistenta care a povestit cum a fost umilită de vecinii blocului în care locuiește de 20 de ani a fost întâmpinată cu flori și aplauze de militarii din Galați. Femeia de 44 de ani lucrează la Spitalul de Boli Infecțioase, unde tratează bolnavi de coronavirus, iar asta i-a adus neplăceri din partea vecinilor. Aceștia i-au aruncat cu clor pe ușă, iar patronul magazinului de la parter a refuzat să-i vândă marfă și a dat-o afară din incintă.
Mihaela Moga Pal, asistentă la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, și-a povestit supărarea pe Facebook, acolo unde a scris un mesaj care i-a lăsat stupiefiați pe mulți. Deși ar fi fost mai probabil să primească mulțumiri pentru că se ocupă de bolnavii de Covid-19, femeia a avut parte de reversul medaliei: umilințe.
„Fetelor, este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase Galaţi. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani... Mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului... Mi-au trimis poliţia acasă... M-au dat afară din magazinul blocului doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase!!!! Ce să înţeleg.... E discriminare????”, a scris Mihaela Moga Pal pe pagina ei de socializare.
Mesajul a stârnit numeroase reacții nu numai de la prietenii apropiați, ci și de la alte cadre medicale sau foști pacienți, care s-au arătat revoltați de gesturile vecinilor, catalogând totul drept "lipsă de omenie".
Militarii din Galați au așteptat-o cu flori în fața blocului
Pentru a-i aduce un strop de alinare și pentru a-și arăta mulțumirea pentru munca depusă de asistenta medicală, militarii de la Batalionul de Tancuri Galați au așteptat-o cu flori și aplauze în fața blocului. Vizibil emoționată, Mihaela a mărturisit că nici nu știe cum să răspundă unui gest atât de frumos, mai ales după ce a trăit dezamăgirea cauzată de faptele vecinilor ei.
”Bună seara! Doamna Mihaela? Bună seara, am citit postarea dumneavoastră referitoare la modul în care vecinii și-au manifestat respectul față de meseria dumneavoastră. Dați-mi voie să vă mărturisesc, în primul rând, faptul că eu, unul, personal, nu am crezut că voi trăi vremurile în care dumneavoastră mă veți apăra pe mine”, i-a spus unul dintre militari.
"În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela! Pentru unii ești erou. Pentru alții, însă, nu contează că îți pui viața în pericol pentru a-ți salva pacienții, contează doar că... vii acasă la finalul turei. Mihaela este asistentă medicală în Galați, la Spitalul Boli Infecțioase. (...) Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Colegii noștri din Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe.
Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este? În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică! Mulțumim comandantului batalionului, lt. col. Lucian Oancea, și militarilor săi pentru gestul care ne onorează. Respect", s-a arătat și pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale, unde a fost publicat și filmulețul întâlnirii dintre asistentă și militari.
Ce a spus ministrul Nelu Tătaru despre cazul asistentei din Galați
„Avem o neîncredere şi o panică generalizată, că e personal medical, că e cetăţean de rând. Trebuie să înţelegem că panica generalizată nu duce decât la multe decese, pe care le vedem. Un corp medical trebuie să-şi facă treaba şi în aceste condiţii, un corp medical trebuie să fie înţeles, un corp medical se expune, este cel care dacă este valid, va pune capăt acestei pandemii în România, cu mai puţine decese şi mai puţine cazuri grave. Şi fiecare din cetăţenii acestei ţări ar trebui să înţeleagă că vine un moment, cum este acesta, în care corpul medical, poate altădată hulit, sau poate altădată judecat, îşi va face treaba. Un corp medical valid, un corp medical încrezător poate gestiona o situaţie de criză”, a spus Nelu Tătaru, ministru al Sănătății, la Digi24.