Atenţie, cad ţurţuri!

Ultima actualizare:
Cei doi filipinezi  au văzut zăpadă  pentru prima oară
Cei doi filipinezi au văzut zăpadă pentru prima oară

Mare grijă când ieşiţi din casă şi asta pentru că un drum prin oraş în aceste zile e mai riscant ca oricând. “Săgeţile de gheaţă” au împânzit casele şi clădirile şi sunt un real pericol pentru trecători. Cine nu-şi dă jos ţurţurii de pe acoperiş riscă amenzi usturătoare.

În timp ce unii circulă cu grijă, alţii conştientizează cu greu cât de periculoşi sunt. Din cauza temperaturilor extrem de scăzute, casele şi clădirile sunt pline de ţurţuri. Atunci când mercurul va mai urca câteva grade în termometre, aceştia vor deveni un adevărat pericol.

Pe copertine și  acoperișuri atârnă sloiuri de gheață
Pe copertine și acoperișuri atârnă sloiuri de gheață

Tocmai de aceea, pompierii atrag atenţia că este de datoria cetăţenilor să-i  îndepărteze. Doar în cazul în care le este pusă viaţa în pericol în încercarea de a-i îndepărta sau mijloacele proprii nu sunt bune, pot apela numărul de urgenţă 112. În centrul Capitalei, capcanele  de gheaţă erau la tot pasul.

Pe stradă, ne  pândesc pericole  și de sus și pe jos
Pe stradă, ne pândesc pericole și de sus și pe jos

La Universitate, unii ţurţuri măsurau şi patru metri. În timp ce la Iaşi, alţii aveau un diametru de 10 cm şi erau de-a dreptul înspăimântători. Un pic de soare şi orice trecător ar fi victimă sigură.Miercuri, poliţiştii locali au dat amenzi de 42.000 de lei în Capitală, pentru trotuarele necurăţate de zăpadă şi pentru ţurţuri. La 24 de ore după ce s-a oprit ninsoarea, asociaţiile de proprietari şi comercianţii sunt obligaţi să cureţe zăpada şi ţurţurii de pe imobilele pe care le au în proprietate sau administrare. Amenzile se încadrează între 200 şi 500 de lei, pentru persoanele fizice, iar, pentru persoanele juridice, între 500 şi 2.000 de lei.

Flash vreme

RATB, 1.113 minute întârzieri. În primele 20 de zile ale anului, vehiculele parcate neregulamentar au provocat întârzieri pe liniile RATB de 1.113 minute. Cel mai mare blocaj a fost înregistrat în ziua de 20 ianuarie, când Dispeceratul a raportat 417 minute de întârziere din cauza unor vehicule parcate neregulamentar.

Cele mai afectate au fost tramvaiele liniilor 24, 36, 44 și 46, troleibuzele de pe liniile 65, 66, 70 și 85, autobuzele liniilor 126 si 178 si 22, potrivit RATB.Consum record de energie. Consumul național de energie electrică a crescut în ultimele zile, din cauza gerului, la niveluri record de peste 9.400 de MW, potrivit Transelectrica, peste  consumul dintr-o zi normală de iarnă, informează Agerpres. Miercuri, între orele 18 și 19, a fost un vârf de consum la nivel național care nu a mai fost atins din 1 februarie 2012.Deces. Un bărbat de 70 de ani a decedat, ieri, într-un magazin din Bucureștii Noi, după ce i s-a făcut rău și cei din jur au apelat la 112. Suferea cu inima şi gerul de afară i-a provocat un stop cardiac. Bătrânul a simțit că i se face rău când era la cumpărături într-un magazin din Bucureștii Noi, a declarat, pentru Mediafax, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABI), Alice Grasu. Iniţial, el nu a vrut să fie chemată ambulanţa, dar oamenii din magazin nu l-au ascultat. La momentul respectiv nu erau disponibile echipaje SMURD, iar singura ambulanță SABIF disponibilă se afla în sectorul 6, pe strada Virtuții. Echipajul a plecat imediat, dar nu a putut ajunge decât după 20 de minute. Medicul a încercat să îl resusciteze pe bărbatul intrat în stop cardio-respirator timp de o oră, după care a declarat decesul.

Până la -28 ˚C în acest weekend

A fost deosebit de frig şi în noaptea de miercuri spre joi, dar în acest weekend temperaturile coboară și mai mult. Ieri dimineață, la Vârful Omu şi la Întorsura Buzăului erau minus 18 grade, la Craiova și în Capitală au fost minus 17 grade, iar la Videle în județul Teleorman s-au înregistrat minus 20 de grade. Meteorologii ANM prognozează valori și mai scăzute în următoarele zile. În centrul țării, dimineața se vor înregistra chiar și minus 28 de grade, în Moldova și Muntenia ar putea fi sub minus 20 de grade, iar în Dobrogea în jur de minus 14 grade. La orele prânzului vor fi valori negative între minus 15 și minus 8 grade. Săptămâna următoare vremea se va menține deosebit de rece.

Au ieșit la «plajă», la -20 de grade

Au întors toate privirile celor care au trecut prin zonă, atunci când au ieșit la plajă în fața căminului studențesc, la -20˚C. E vorba de doi tineri filipinezi, veniți la Sibiu, care au văzut zăpadă pentru prima oară în viața lor. Pocholo Espina, student la Calculatoare, şi Jeffrel Hermias, masterand la Sisteme Integrate, au transformat, pentru câteva minute, aleea de lângă Căminul 3, unde sunt cazaţi, într-o mini-plajă, relatează tribuna.ro. Au ieşit în pantaloni scurţi, cu ochelarii de soare pe faţă şi cu prosoapele după gât, să se bucure de zăpadă. „Noi nu am mai văzut zăpadă până să ajungem în România. Ne-am mirat”, spun cei doi. Tinerii spun că nu s-au îmbolnăvit după experiența trăită, dar nu și-au mai simțit degetele de la picioare vreo câteva ore.


    Cei doi filipinezi  au văzut zăpadă  pentru prima oarăFoto: tribuna.ro
Cei doi filipinezi au văzut zăpadă pentru prima oarăFoto: tribuna.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Kate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net