Atenție împușcături în Delta Dunării! „Comandouri” de câte 10 oameni cu puști colindă zona

Ultima actualizare:

Nu vă speriați dacă auziți de împușcături în Delta Dunării. Nu s-a mutat în România războiul de la granițe, sunt vânătorii din zonă care au început prigoana șacalilor. „Comandouri” de câte 10 vânători colindă cotloanele Deltei Dunării pentru a ucide aceste animale devenite dușmanul nr 1 al locuitorilor acestei zone.

Vânătoare în Delta Dunării
Vânătorii caută șacalii care au speriat Delta Dunării. Foto: gazetanoua.ro

Totul a început după ce locuitorii Deltei Dunării s-au plâns autorităților că şacalii le omoară animalele pe care le cresc în curţi şi le distrug grădinile cu legume anunță hotnews.ro. Păgubașii le-au cerut autorităţilor să găsească soluții pentru a reduce în regim de urgență numărul acestora sau își vor face dreptate singuri. 

Vânarea șacalilor în Delta Dunării a început pe 20 martie 

Asociaţia Judeţeană a Pescarilor şi Vânătorilor Sportivi (AJVPS) din Tulcea a primit 120 de zile pentru a face ordine în Delta Dunării și a chemat în ajutor colegii din județele limitrofe. Astfel, grupuri, „comandouri” de maxim 10 vânători vor colinda Delta și vor căuta șacalii. Ei au dreptul de a vâna maxim 400 de exemplare 

Expediția „Jos șacalii” a început luni, 20 martie, când au fost lichidate şase exemplare. Acţiunea s-a desfăşurat în zona Ceatalchioi – Chilia Veche – Pardina, iar miercuri, 22 martie a urmat zona Dunavăţ – Mahmudia – Murighiol. 

„Ieri (luni – n.r.), acţiunea s-a desfăşurat doar într-o singură zonă şi vrem să o extindem în perioada următoare şi în celelalte zone(…) Pe lângă localnici, la partidele de vânătoare, participă şi membri ai asociaţiilor din alte judeţe”, a declarat pentru sursa citată preşedintele AJVPS Tulcea, Tudorel Oancea. 

Ce trebuie să știți despre vânătoarea în Delta Dunării

În Delta Dunării, parte a reţelei internaţionale a rezervaţiilor biosferei în cadrul Programului „Omul şi biosfera” lansat de UNESCO, sit Patrimoniu mondial UNESCO, Zonă umedă de importanţă internaţională mai ales ca habitat al păsărilor de apă, vânătoarea a fost interzisă în 2011. În anul următor însă, Parlamentul a decis ca vânătoarea să se poată desfășura, cu avizul Academiei Române, doar în cazul mamiferelor care afectează gospodăriile localnicilor.

Șacalul
Acesta este șacalul, mamiferul care a adus la exasperare locuitorii din Delta Dunării. Foto:bzi.ro

Ce trebuie să știți despre șacal 

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic, asemănător cu lupul dar mai mic decât acesta, cu coada mai scurtă și cu botul ascuțit care trăiește 15 ani scrie romanianeimblazita.ro. Animalul este un amestec între lup și vulpe, de talie mică spre mijlocie (lungimea corpului de până într-un metru, cu o greutate de 10 kg), cu bot ascuțit relativ scurt, urechi ascuțite, blană aspră, de culoare gălbuie aurie și cu picioare înalte. 

Este o specie solitară, formând grupuri mici când hrana este abundentă sau iarna, în prezența vreunui cadavru. Îşi marchează teritoriul cu urină și fecale. Împerecherea are loc la sfârșitul iernii, iar femela naşte între 4-9 pui orbi, alăptați timp de trei luni. Își face bârlogul în mărăcinișuri, văgăuni și gropi izolate.  

Este un animal nocturn și pentru comunicare emite un urlet ca un plâns de copil, de unde vine și rădăcina numelui în limba sanscrită, înseamnând „bocitoare”. Șacalul se hrănește cu iepuri, rozătoare, pui de căprioară, păsări și ouăle acestora, broaște, pești, șopârle, șerpi, insecte dar este și un prădător frecvent al turmelor de oi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net