Atenție, șoferi! Acest suc natural vă poate lăsa instant fără permisul de conducere

Deși pare foarte ireal, există un suc natural pe care dacă îl consumați înainte să te urci la volan și te oprește poliția există o mare posibilitate să rămâneți fără carnetul de conducere. Click! îți spune despre ce plantă este vorba!

Socata te poate lăsa fără permis / foto: Pixabay
Socata te poate lăsa fără permis / foto: Pixabay

Așadar, un cunoscut polițist de la noi, pe nume Tavi Pențea, a demonstrat cât de mult alcool poate produce în aerul expirat un singur pahar de suc natural realizat dintr-o anumită floare. Mulți nu știu acest lucru și pot cădea în capcană.

Socata poate provoca alcoolemie în sânge

De curând, Tavi Perțea, polițistul viral pe internet, a prezentat într-un material video postat de acesta pe YouTube un experiment cu etilotestul pentru a vedea ce alcoolemie indică aparatul în cazul în care consumăm suc de soc, făcut în casă.

„O să facem experimentul cu aparatul alcooltest să vedem dacă iese sau nu pozitiv dacă ai băut un pahar de socată. Socata are deja 3 zile de când am stors-o şi a mai stat vreo 3-4 zile la fermentat”, a spus polițistul în materialul video.

Acesta a băut un pahar de suc de soc, iar imediat după, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,25, ceea ce se traduce prin suspendarea permisului. Abia după cinci minute, alcoolul produs de sucul de soc a ieșit din organism, iar aparatul etilotest a arătat valoarea de 0,00.

Acesta este un experiment, iar rezultatele pot să difere în funcție de mai mulți factori”, a precizat Tavi Perțea, pe Youtube.

Beneficiile socatei pentru sănătate

Deși te poate lasa fără carnet în doar o clipă, florile de soc sunt foarte benefice pentru sănătate. Ele sunt folosite în scopuri medicinale încă din timpuri străvechi, atât la noi în țară cât și pe alte meleaguri.

Florile de soc au proprietăți laxative, sudorifice, antiinflamatoare și dezinfectante. În tradiția populară socul a stat la loc de cinste în farmacia omului simplu deoarece înainte să apară preparatele de ultimă generație floarea de soc era cel mai bun leac antirăceală.

Florile de soc conțin bioflavonoizi, substanțe cu efect antioxidant, anticancerigen dar și antiinflamator și antiviral. Conține uleiuri volatile, glicozizi, tanini, mucilagii, compuși aminici, substanțe glucidice, iar fructele sunt bogate în vitamina A și C.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net