Ați mai văzut așa ceva? Ciuperci-gigant, într-o livadă din Dâmboviţa!

Descoperire bizară! Un bărbat a avut parte de o mare surpriză, zilele trecute, când a intrat în livada cu meri dintr-o comună dâmboviţeană.

Eugen Panait  s-a fotografiat cu  ciupercile uriaşe. Fotografii: Eugen Panait / pandurul.ro
Eugen Panait s-a fotografiat cu ciupercile uriaşe. Fotografii: Eugen Panait / pandurul.ro

Fiecare ciupercă are peste 3 kilograme

Proprietarul a găsit mai multe ciuperci uriaşe, care cântăresc, fiecare, mai bine de 3 kilograme, scrie adevarul.ro. „Le-am fotografiat şi le-am aruncat”, povesteşte gospodarul. 

Citește și: Dan Teodorescu, atac la nutriționista Mihaela Bilic. Gafa artistului!

Mănăstire într-un picior, ghici, ciupercă, ce-i? De această veche ghicitoare şi-a dus aminte un jandarm din Dâmboviţa, care deţine o livadă de pomi fructiferi în comuna Tătărani. Acolo, Eugen Mihai Panait a descoperit câteva ciuperci uriaşe.

Stranie apariție într-o  grădină din Gorj
Stranie apariție într-o grădină din Gorj

Acestea arată ca nişte mingi mari şi grele, fiecare dintre ele cântărind peste 3 kilograme. Uluiţi, sătenii din zonă spun că n-au mai văzut aşa ceva şi se feresc să le mănânce, fiindcă li se par ciudate şi pentru că ar putea fi toxice. 

«N-am avut  curaj s-o gătesc» 

Le-am descoperit de vreo două săptămâni în satul Priboiu, din comuna Tătărani, acolo unde am o grădină. Am fost uimit când le-am văzut. Sincer, nu mi-am dat seama, iniţial, ce sunt. De altfel, n-au crescut niciodată ciuperci în livada mea. Acest soi se înnegreşte la un moment dat şi emană un miros urât”, arată Panait, proprietarul terenului pe care au fost găsite ciupercile uriaşe.

Vezi și: Ciuperca magică pentru refacerea neuronilor. Mihaela Bilic: ”În doze mici, îmbunătățește conexiunea dintre celulele cerebrale”

Nu ştiu dacă sunt comestibile, aşa că n-am riscat. Doar le-am găsit, le-am fotografiat şi le-am aruncat. Aceste ciuperci-gigant sunt o apariţie neobişnuită”, adaugă bărbatul, care este angajat la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dâmboviţa. 

Calvatia gigantea  este comestibilă  cât culoarea „pălăriei”  este complet albă
Calvatia gigantea este comestibilă cât culoarea „pălăriei” este complet albă

Ciuperci uriaşe au apărut, după ploile din ultima perioadă, şi în livada unei familii din Gorj. Sanda Cioca, din Târgu-Jiu, a rămas cu gura căscată când a observat ciupercile imense.

Am rupt una dintre ele, dar n-am avut curaj s-o gătesc. Pe celelalte le-am lăsat să se dezvolte, pentru a le urmări evoluţia. Niciodată n-au crescut asemenea ciuperci în zona noastră”, a povestit femeia pentru pandurul.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
Mihai Eminescu FOTO Profimedia jpg
spital jpg
rate banci jpg
dinti stomatolog ingrijire 11 7 2008 8 59 14 pm 0 jpeg
Trenuri in gara CFR Constanta foto Călin Gavrilaş