Dan Teodorescu, atac la nutriționista Mihaela Bilic. Gafa artistului!

Ultima actualizare:

Într-un exces de zel, greu de înțeles, Dan Teodorescu a luat-o peste picior pe celebra doctoriță, nutriționista Mihaela Bilic, pentru o postare în care specialista detalia cât de sănătoase sau nocive sunt mezelurile.

Sursa dihoniei, mezelurile!

Dr. Mihaela Bilic: Gustoase, concentrate în nutrienți şi în calorii, mezelurile sunt de fapt o supercarne. Stimată doamnă, dacă ne mai spuneți şi că sedentarismul prelungeşte viața, fumatul întăreşte plămânii şi alcoolul protejează ficatul, veți deveni medicul favorit al românilor”, a scris cântărețul Dan Teodorescu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Tudor Chirilă, în videoclipul trupei Taxi, "Încă o poveste": "Dacă daţi un share muzica asta va merge mai departe"

Citatul cunoscutei doctorițe este extras din context, medicul nutriționist publicând pe pagina ei de Facebook un articol detaliat despre compușii care „strică” mezelurile, mai precis, cantitățile mari de nitriți. Articolul publicat de Mihaela Bilic este unul pertinent, susținut de argumente științifice, experta fiind de profesie medic specialist în boli de nutriție.

Vezi și: Andrei Roșu o desființează pe social media pe Mihaelei Bilic: «Ar trebui să fie internată»

Nitriți, mezeluri și alte legume. Pastramă, șuncă, salam… sunt produse pe care le consumăm la micul dejun. Gustoase, concentrate în nutrienti și în calorii, mezelurile sunt de fapt o supercarne. În loc să le apreciem, am ajuns să ne temem de ele. Cine a stricat reputația mezelurilor? Nitriții!

Cine sunt nitriții, ce rol au și care sunt efectele asupra sănătății? Pentru a conserva alimentele și în special carnea, oamenii au folosit diferite metode: sărare, fierbere, afumare, uscare. Pe lângă sare, de sute de ani s-a folosit salpetru- un nitrat de sodiu care se transformă în nitriți și permite păstrarea calității cărnii”, este doar un fragment din postarea mult mai detaliată, semnată Mihaela Bilic, materialul având incluse și alte informații interesante și utile.

Andrei Roșu a lansat și el un atac la adresa Mihaelei Bilic
Andrei Roșu a lansat și el un atac la adresa Mihaelei Bilic

De altfel, Mihaela Bilic a mai fost criticată pentru același material și de Andrei Roșu, maratonistul care are și o companie de produse vegane. „Eu v-am zis că această doamnă ar trebui internată. Sau, cel puțin, reclamată la colegiul medicilor și oprită din a da sfaturi la tv, radio etc. Degeaba încadreaza OMS mezelurile in grupa 1 de carcinogeni, că vine dna b și ne atrage atenția că nu le apreciem suficient. Apoi vin aici fanii dnei b, care îmi spun că nu am voie să zic nimic pe tema asta, pentru că nu sunt doctor. Și ca, probabil, ăia de la OMS sunt proști...", a scris sportivul pe contul său de socializare.

Nu rata nici: Mihaela Bilic, recomandare pentru o masă sațioasă, dar sănătoasă! Simplu, ieftin și bun!

Și în acest caz, informațiile sunt incomplete. Raportul OMS, publicat în urma unor studii de specialitate, în 2015, atrage atenția asupra aditivilor din produsele alimentare din carne. Problema semnalată de OMS ținea strict de cantitățile mari de nitrați și nitriți din carnea sau din produsele derivate comercializate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
monica birladeanu instagram jpg
FotoJet (20) jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net