Andrei Roșu o desființează pe social media pe Mihaelei Bilic: «Ar trebui să fie internată»

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști de la noi din țară, însă sfaturile ei nu sunt apareciate de către toți. Ea a intrat în vizorul lui Andrei Roșu care a atacat-o și a subliniat că ar trebui să fie internată într-o clinică de psihiatrie pentru că oferă sfaturi periculoase. 

Andrei Roșu a lansat un atac la adresa Mihaelei Bilic
Andrei Roșu a lansat un atac la adresa Mihaelei Bilic

Într-o postare pe care a făcut-o pe pagina personală de Facebook, Mihaela Bilic a vorbit despre mezeluri și a subliniat că acestea ar avea un rol benefic asupra organsimului.

„Nitriți, mezeluri și alte legume

Pastramă, șuncă, salam…sunt produse pe care le consumăm la micul dejun. Gustoase, concentrate în nutrienti și în calorii, mezelurile sunt de fapt o supercarne. În loc să le apreciem, am ajuns să ne temem de ele. Cine a stricat reputația mezelurilor? Nitriții!Cine sunt nitriții, ce rol au și care sunt efectele asupra sănătății? Pentru a conserva alimentele și în special carnea, oamenii au folosit diferite metode: sărare, fierbere, afumare, uscare. Pe lângă sare, de sute de ani s-a folosit salpetru- un nitrat de sodiu care se transformă în nitriți și permite păstrarea calității cărnii.

Nitriții joacă un rol esențial în prepararea mezelurilor, împiedică dezvoltarea unor bacterii periculoase pentru sănătate cum ar fi botulismul, salmonela și listeria. Pe lângă siguranța alimentară, nitriții blochează oxidarea cărnii și dau o culoare roz produselor fierte tip șuncă sau parizer. Tot nitriții sunt responsabili de aroma plăcută a mezelurilor și le protejează de râncezire. În Europa utilizarea nitriților este reglementată la o doză maximă de 150 mg nitriți pentru 1kg de produs.

Ce riscuri ridică un consum mare de nitriți? În anumite condiții nitriții se leagă de fierul hemic din carne și formează nitrozamine, compuși cu potențial cancerigen. Studiile medicale au demonstrat legătura dintre consumul de nitriți/ nitrați și riscul de cancer colorectal. În consecință autoritățile sanitare au recomandat reducerea consumului de nitriți din alimente: limitarea cantității de carne procesată la 150g/ săptămână și scăderea consumului de carne roșie la 500g/săptămână. Atenție, mezelurile sunt doar una dintre sursele de nitriți din alimentație. Nitriții se formează natural prin oxidarea azotului sub acțiunea microorganismelor din plante, apă și sol.

Cea mai mare concentrație de nitriți o găsim în legumele cu frunze și în rădăcinoase: ridiche, țelină, morcov, sfeclă, spanac, salată, fasole verde și mazăre. Apa de băut reprezintă 25% din aportul total de nitriți, iar carnea și mezelurile o mică parte. Data viitoare când puneți șunca la colț pentru conținutul de nitriți, gândiți-vă că țelina e la fel de vinovată!"

Andrei Roșu, fost membru al formației Gaz pe Foc și maratonist de excepție, a citit postarea medicului nutriționist și a fost extrem de revoltat, așadar nu a ezitat să o contrazică în mediul online. Cuvintele pe care le-a ales au fost unele dure. Ba chiar a sugerat că Mihaela Bilic ar trebui să fie internată într-o clinică de psihiatrie pentru faptul că promovează idei dăunătoare sănătății. 

Andrei Roșu
Andrei Roșu

„Nu v-am zis că această doamna ar trebui internată. Sau, cel puțîn, reclamată la colegiul medicilor și oprită din a da sfaturi la TV, radio etc. Degeaba încadrează OMS mezelurile in grupa 1 de carcinogeni, că vine doamna Bilic și ne atrage atenția că nu le apreciem suficient. Apoi vin aici fanii doamnei Bilic, care îmi spun că nu am voie să zic nimic pe tema asta, pentru că nu sunt doctor. Și că, probabil, aia de la OMS sunt proști", a fost replica lui Andrei Roșu.

Cine este Mihaela Bilic 

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996.

Mihaela Bilic a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti și a devenit medic specialist în 2002. După șase ani, în 2008, Mihaela Bilic a devenit medic primar în specialitatea diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

FotoJet (1) jpg
horoscop zilnic 15 ianuarie jpeg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
7 printul william printul harry jpg jpeg
culori brazi 2022
FotoJet (1) jpg
concediul de odihnă
Spania   Japonia Captură Twitter png
horoscop foto shutterstock
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg